Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Bra besked inför VM

Det svenska damlandslaget tog sig till kvartsfinal under helgens damtävling i franska Nyons. På vägen dit slog de ut de regerande mästarna. Detta trots att omständigheterna var långt ifrån de bästa.

Det hela började med att flyget från Stockholm, som skulle transportera Lotta Larsson och Cajsa Qvarnström till Marseille, var ett par timmar försenat på grund av taskig väderlek över Amsterdam, där de skulle mellanlanda.

När den tredje spelaren, Tove Orrbeck, och coachen Henrik Hugosson, som åkte från Göteborg, anlände till Marseille - också de försenade - visade det sig att deras bagage inte följt med dem hela vägen.
Då stockholmsresenärerna anslöt fick de reda på att inte heller deras bagage fanns i Marseille.
Men om de väntade ytterligare nittio minuter skulle det dyka upp.

Den två timmar långa bilfärden till Nyons startade med andra ord många timmar senare än planerat.
Tove skulle delta i en skyttetävling på fredagskvällen och hann precis fram för att med lånade klot ta plats i sin duell, där hon slog ut sin motståndare - men utan att få tillräckligt många poäng för att nå semifinal.

När trippeltävlingen, med nära 200 lag, startade på lördagseftermiddagen hade det spöregnat hela dagen och göteborgarnas bagage hade fortfarande inte anlänt. Nya klot fick införskaffas åt Tove och sedan vann svenskarna sin pool med två raka vinster - trots att spelet inte var något vidare.
Efter poolen blev det ytterligare två vinster på lördagskvällen.

På söndag morgon ställdes svenskarna mot det lag som vann tävlingen i fjol - och som i år kom tvåa i den internationella damtävlingen i Palavas: Angélique Zandrini, Corinne Mattei och Cecile Kozohorsky.
Efter en bra match blev det svensk seger med 13-12.
I kvartsfinalen väntade Océane Bell-Lloch, Cindy Saint Denis och Tracy Aballache. Matchen var jämn fram till 9-9, men därefter avgjorde fransyskorna.

- Att nå kvartsfinal efter alla svårigheter på vägen, och att slå ut ett så bra lag i åttondelen, är en god förberedelse och ett gott besked inför VM, kommenterar förbundskapten David Le Dantec.
- Efter Palavas och Blangy är det en ny bekräftelse på att det finns stor potential i det svenska laget och att spelarna inte bara reser till tävlingarna för nöjes skull.

Dam-VM spelas i Bangkok den 5-7 november. Då får Lotta, Cajsa och Tove sällskap av Signe Holgersson.

Publicerad: 2015-10-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se