Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Finalister Svenska Cupen V55

Under helgen arrangerades grundomgången av Svenska Cupen V55 på fyra orter och vilka sju föreningar som gör Boo SK sällskap under finalhelgen är avgjort.

Totalt deltog 22 föreningar i grundomgången fördelat på sju grupper. Respektive gruppsegrare kvalificerade sig till finalspelet i Helsingborg den 7-8 november.

I Boden gjorde Skellefteå Boulekraft, Luleå BK och arrangörsföreningen IF Bodens Petanque Arctique Boule upp. Luleå var en av förra årets åtta finalföreningar men i år blir det hemmaföreningen Boden som med sina två vunna möten om en månad reser söderut för att utmana om slutsegern. På bilden ovan syns större delen av Bodens lag bestående av Rolf Lindgren, Mats Lindgren, Kerstin Petschler, Jan Petschler, Tommy Lundström och Rune Åström. Lagmedelmmarna Benny Isaksson och Birgit Sandström saknas på bilden.

Sex föreningar deltog i Gävle, däribland arrangörsföreningen La Boule Joyeuse. Med ett vunnet möte tog de sig inte riktigt hela vägen då Sundsvalls BK vann båda sina möten och därmed tog hem gruppsegern före La Boule Joyeuse och Fagersjö Petanque Sällskap. Den andra gruppen i Gävle innehöll utöver Boulsjevikerna två av förra årets åtta finalföreningar, Boulerosällskapet och 018 Petanque Sällskap. Med vinst i båda sina möten blev det Boulero som även i år lägger beslag på en plats i finalspelet.

I Skövde var det jämt i båda grupperna. Trelagsgruppen bestående av Lejonkulan PC, arrangörsföreningen Club Boule Bonbon samt Boule von Platen slutade med varsin mötesvinst och lagen fick skiljas åt med hjälp av matchskillnad. Ur den striden gick Bonbon segrande. Grundomgångens enda grupp med fyra lag bestod av Hällesåker IF, Sörbyängens BK, Kronängs IF och Skatås BK. Tre av lagen lyckades vinna två möten vardera och och även här fällde matchskillnaden avgörandet när Skatås knep finalplatsen.

Malmö Bouleallians stod för helgens sydligaste arrangemang. Lillens Vänner mötte Trelleborgs BK och Sällskapet Quatre Boules. Lillens Vänner, som förra året kvalificerade sig till finalspelet, fick denna gång ge sig då Quatre Boules vann båda sina möten på ett övertygande sätt. I den andra gruppen gjorde LH Fjädern, Tyringe Boulegetingarna samt förra årets silvermedaljörer från BK Kärnan upp. Med vinst i sina båda möten blev det återigen Kärnan som ansluter till finalhelgen, där de även ansvarar för arrangemanget.

Av de åtta föreningar som kvalificerat sig till finalspelet var fyra med även förra året, varav tre av dem spelade sig till semifinal eller bättre. Startfältet under finalhelgen ser ut som följer:
Boo SK - 1:a 2014
BK Kärnan - 2:a 2014
Boulerosällskapet - 3:a 2014
Club Boule Bonbon - kvalificerade finalspelet 2014
IF Bodens Petanque Arctique Boule
Skatås BK
Sundsvalls BK
Sällskapet Quatre Boules

Fullständiga resultat från helgens grundomgångar finns att ta del av här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2015-10-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se