Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Många tjejer på juniorernas prispall

I helgen spelades Prins Bertils Juniorcup. Efter en mycket jämn final stod Svealands VM-spelare Mikael Bartoft och Lucas Rudin till slut som segrare. Men annars var det påfallande många damer på prispallen i år.

Fjorton dubbellag från olika delar av landet kom till start när Prins Bertils Juniorcup i år anordnades för trettionde gången.
Spelplatsen var som vanligt Prins Bertils Boulehall på Djurgården i Stockholm men flest representanter på plats hade Svealands distrikt, med hela fem lag.

Svealands VM-spelare vann cupen
Från Svealand kom också slutsegrarna. Men att det skulle bli Mikael Bartoft och Lucas Rudin som hamnade överst på prispallen stod inte klart förrän i den allra sista minuten.
Visserligen hade de båda VM-spelarna gått obesegrade igenom gruppspelet och vunnit både kvarts- och semifinal med mycket goda marginaler – men i finalen mot Saga Wahlberg och Linn Callderyd, Göteborgs- och Bohuslän, blev det betydligt tuffare.
Där hamnade Mikael och Lucas i underläge med 7-11 och vid ställningen 9-11 hade Linn och Saga möjlighet att göra slut på matchen. Det lyckades de emellertid inte med – göteborgarna fick nöja sig med en poäng och i rundan efteråt kunde Mikael och Lucas spela hem den nödvändiga fyran.


Mikael Bartoft och Lucas Rudin vann till slut.

Det var andra gången Lucas var med och bärgade slutsegern och han försvarade alltså titeln från i fjol.

Göteborg och Svealand på pallen
De båda andra juniorer som om en knapp månad ska spela VM, Viktor Johansson och Robert Ulfsson, huserade i den andra gruppen. Även de gick obesegrade genom lördagens spel, men förlorade på söndagen oväntat både mot Frida Brage/Gabriella Berntsson och mot Emelie Csapó/Sebastian Kallionpää. Således fick de göteborgsrepresentanterna nöja sig med en femteplats.
Emelie och Sebastian (Svealand) tog senare tredjeplatsen framför Amanda Arvidsson och Lava Franck (Göteborgs- och Bohuslän).

Resultaten hittar du här Länk till annan webbplats.


Foto: Annelie Westin.

Publicerad: 2015-10-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se