Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Olympiska viljan officiell

I går hölls en presskonferens där Claude Azéma, i sin egenskap av ordförande för CMSB, Confédération Mondial des Sports Boules, presenterade boulesportens kandidatur för att bli en olympisk sport år 2024.

Azéma, som tog över ordförandeposten från italienaren Romolo Rizzoli förra året, flankerades ändå av den före detta ordföranden, som också är ordförande i Confederazione Boccisica Internazionale, CBI (raffa), samt av Christian Lacoste, ordförande i Fédération Internationale des Boule, FIB (lyonnaise).

Det är de tre sporterna – boule petanque, raffa och lyonnaise – man vill få in i det olympiska programmet 2024.

Den allmänna uppfattningen tycks vara att chanserna kan vara hyfsat goda om värdskapet för spelen skulle tillfalla Paris eller Rom, men att de är snudd på obefintliga om det blir någon av de andra kandiderande orterna (Budapest, Hamburg och Los Angeles) som tar hem spelen.

I samband med presskonferensen, som ägde rum i Monaco, lanserades också den film CMSB låtit producera för att marknadsföra sin kandidatur och den nya hemsidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som från och med torsdag ska finnas översatt till engelska och spanska.


Publicerad: 2015-10-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se