Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svenskar i semifinal

Damernas svenska U23-landslag spelar semifinal i EM på söndag morgon. Efter att ha besegrat Frankrike och det bästa damlandslag som skådats på mycket länge. Bara det en bragd som heter duga. I semifinalen väntar Italien.

Det svenska damlandslag som nu är i Holland och spelar U23-EM svarade på lördagen för en smått otrolig bragd. Det franska damlandslag som fanns på plats såg ruskigt starkt ut och det kändes när EM startade inte som om det kunde bli någon som helst diskussion om vilka som skulle sluta överst på prispallen.

Men det var innan Sveriges damer lagt sig i den diskussionen på allvar. Efter en inledande och onödig förlust mot ett halvdant Turkiet chockade svenskorna med att ta ledningen över Frankrike med 9-4 i trippeln.
De skakade fransyskorna – Audrey Bandiera, Anaïs Lapoutge, Cindy Peyrot och Alison Rodriguez – lyckades dock samla sig och knyta ihop säcken till slut.
Fast svenskarna var inte klara där. Cajsa Qvarnström avslutade singeln mot Audrey Bandiera med en riktigt saftig kalle för match vid ställningen 11-9.
Och Malin Sares och Jessica Karlsson körde över de resterande fransyskorna i dubbeln med 13-1.
Ivrigt påhejade av lagkamraterna Noon Geffenblad och Albin Plantin vid sidan av banan.

Lördagen avslutades med ett helt avgörande möte mot hemmanationen Holland. Det lag som vann mötet skulle gå till semi, det andra åka ut.
Det blev onödigt spännande när Sverige på nytt förlorade trippeln. Men spelarna återkapade scenerna från Frankrikemötet och vann först singeln (13-10), därefter dubbeln (13-7).

Därmed vann Sverige gruppen före Frankrike och möter Italien i semifinal på söndag klockan nio. Belgien tar sig samtidigt an fransyskorna.

De svenska herrarna åkte ut i gruppspelet efter ett väldigt svajigt spel.
Frankrikes herrar förlorade sin grupp och är också utslagna. De övriga tre lagen i den gruppen – Belgien, Italien och Spanien slutade med två mötessegrar och lika många matchvinster var. Det blev med andra ord klotdifferensen som avgjorde vilka lag som skulle gå till semi och belgarna blev utslagna med fyra poäng...

Spanien vann gruppen och möter Tyskland medan Italien får möta hemmanationen Holland, som verkligen imponerat på herrsidan.

Damernas semifinal kan ni (om nätuppkopplingen fungerar som den ska) följa på vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Den holländska livesändningen hittar ni här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2015-10-18

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se