Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Världsmästaren till svenska landslaget

Dylan Rocher, regerande världs- och europamästare, kommer till Göteborg för att arbeta med det svenska landslaget. Under deras träningshelg, 28-29 november, finns Dylan Rocher hela tiden på plats för att, tillsammans med förbundskapten David Le Dantec, träna de svenska spelarna.

Dylan Rocher har de senaste åren varit den klarast lysande stjärnan på petanque-himlen. 24-åringen har varit med i de trippellag som bärgat såväl det senaste VM-guldet som de två senaste EM-gulden till Frankrike.
Innan dess vann han två VM-guld och två EM-guld som junior och alla tre tänkbara EM-guld under de år han fick spela i U23-klassen.
Rocher har också de senaste två åren vunnit de franska mästerskapen i singel och är innehavare av EM-rekordet i precisionsskytte, 63 poäng.

Fin möjlighet som förhoppningsvis återkommer
När Sveriges förbundskapten, David Le Dantec, i slutet av november anländer till Göteborg för en träningshelg med seniorlandslagen tar den forne världsmästaren med sig den nuvarande.
– Jag är mycket glad över att kunna ta med Dylan till nästa träningspass med landslaget, säger David.
– Dylan är för närvarande världens bästa spelare. Han är en förebild för alla unga spelare även om han är ung själv och en fantastisk ambassadör för vår sport.
Tillsammans kommer de båda fransmännen att drilla de svenska dam- och herrlandslagsspelarna med diverse övningar.
– Det kommer att vara en utmärkt möjlighet för våra landslagsspelare – att tillbringa två dagar tillsammans med honom, att spela med honom, att spela mot honom och, förstås, att få tekniska råd och förklaringar, fortsätter David.
– De flesta har redan sett honom på webb-tv eller videoinspelningar, men inte tillräckligt många har sett honom i verkligheten, träffat honom eller spelat mot honom. Jag hoppas att de här två dagarna kommer att vara till hjälp för våra spelare och ge dem ny motivation för mer tränande och tävlande 2016, säger David som hoppas kunna upprepa det här konceptet vid senare landslagssamlingar.
– Med Dylan eller med andra stora mästare. 

Nya landslagsspelare
Ett antal nya svenska landslagsspelare har också tagits ut och kommer att närvara redan vid träningshelgen i november: Patric Larsson (BK Strand Hjo), Camilla Csapó (Sibirien CP) samt de båda spelare från U23-EM som inte sedan tidigare ingått i seniortrupperna: Jessica Karlsson (Tyringe BG) och Malin Sares (Sörbyängens BK).

Publicerad: 2015-10-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se