Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Första VM-dagen inte Sveriges

Sverige tog sig inte vidare i precisionsskyttet. Och efter två förluster i trippelturneringen den första dagen är laget pressat att vinna alla tre resterande matcher i grundspelet under måndagen.

Det blev inte den start Sverige hade hoppats på. I den första matchen väntade Singapore. Ett lag som de svenska spelarna hade slagit om de spelat på sin normala nivå. Nu blev det förlust med 6-8, efter att klockan stoppat matchen.

I nästa match fick Sverige möta England. Också det ett lag som det svenska bör slå. Men engelsmännen chocköppnade genom att skjuta och stanna tre gånger – och när de resterande svenska kloten befann sig där de gjorde räckte det för att England skulle ta ett paket och ledningen med 6-0 efter första rundan.
Och det skulle aldrig bli några svenska poäng i den andra matchen.

De svenska spelarna hittade inte spelet. Varken lägg eller skott fungerade och laget gjorde inte mycket mer än två lyckade klot per vända.
Eftersom det krävs tre vinster för att gå vidare i VM måste Sverige nu vinna tre matcher i följd. Den första kommer att spelas mot Australien, som gav danskarna rätt stora problem i den andra matchen – men Danmark lyckades vinna till slut, sedan australierna missat fyra skott i matchens sista runda. Klockan nio på morgonen (tre på natten, svensk tid) startar den.
Och det är långt ifrån någon omöjlighet för de svenska juniorerna att kamma hem de nödvändiga tre segrarna. I dag såg laget energilöst ut. Om spelarna får lite bättre kontroll över banorna och sina klot, och lyckas hitta spelglädjen, ska det nog kunna gå vägen.

Inte heller precisionsskyttet gick Sveriges väg. Robert Ulfsson blev ofta för lång med sina skott och samlade inte ihop mer än fem poäng. Det krävdes nitton för att ta sig vidare till återkvalet. Bäst sköt Madagaskars Judichael Ratianarison, som fick 52 poäng. Tillsammans med skyttarna från Kambodja, Tyskland och Thailand säkrade han en plats i kvartsfinalerna efter första skytteomgången.
Skyttarna från Frankrike, Marocko, Monaco och Taiwan kommer att göra dem sällskap där, står det klart efter återkvalet.
Precisionsskyttet avgörs under morgondagen.

Publicerad: 2015-11-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se