Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Juniorerna ute ur VM

Sveriges juniorlandslag är utslaget ur VM. Efter en blek insats slutade det på tjugotredje plats efter grundspelet. Nu är det spel i Nationernas Cup som gäller istället och där har svenskarna tagit sig till kvartsfinal.

Även om det svenska juniorlandslaget hade förbättrat sig avsevärt från den första VM-dagen blev det inget fortsatt spel i VM-turneringen när grundspelet var över. Med två förluster i ryggen var svenskarna pressade att vinna resterande tre matcher.

Mötet med Australien VM:s bästa
Och de började bra. Matchen mot Australien på måndagsmorgonen var deras klart bästa. Robert Ulfsson kände sig inte riktigt kry (kanske har han fått i sig någonting han inte borde fått i sig) och med uppställningen Viktor Johansson, Mikael Bartoft, Lucas Rudin lyckades Sverige få till ett riktigt bra spel. Inte minst Lucas skytte fungerade väldigt väl.
Men redan i matchen efter – mot ett riktigt uselt Lettland – verkade spelarna ha trillat tillbaka in i gårdagens dåliga vanor. Mot Lettland räckte ett halvdant spel för seger, men det stod klart att de skulle behöva höja nivån en rejäl bit för att slå Vietnam i den avgörande gruppspelsmatchen.

På plats 23
Där stämde spelet bara i enstaka fall och matchen slutade 4-13. Och så blev det en tjugotredje plats för Sverige, som därmed blev ett av de arton lag som istället för mera VM-spel får ägna sig åt Nationernas Cup. FIPJP beslutade att lotta hela Nationernas Cup – både motståndet och vilka fyra lag som behöva göra upp om en plats via skiljerond. Danmark blev ett av de lagen och förlorade redan första matchen, mot Japan. Som därefter förlorade mot Malaysia – det lag som tillsammans med Holland hamnade i Nationernas Cup trots tre vinster.

Till kvart i Nationernas Cup
Sverige spelade en ren åttondelsfinal där Turkiet svarade för motståndet. Lucas hade nu hittat tillbaka till träffarna, Sverige spelade bättre och vann med 13-8. Följaktligen spelar de kvartsfinal i morgon bitti. Mot Belgien. Även Italien spelar Nationernas Cup. I huvudturneringen är bara ett europeiskt lag kvar efter åttondelsfinalerna – Frankrike. I morgon möter de Thailand 2 medan Thailand 1 ställs mot Tunisien, Laos mot Kambodja och Madagaskar mot Vietnam. Spelstart klockan tio, det vill säga klockan fyra på natten i Sverige.

Publicerad: 2015-11-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se