Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Dags för finalspel Svenska Cupen Veteran

Årets segrare i Svenska Cupen Veteran 55 och Veteran 65 ska koras i helgen. Finalspelet, som är den elfte upplagan i veterancupens historia, avgörs i Helsingborg.

Arrangörsföreningen BK Kärnan har en fullspäckad helg framför sig då de utöver ansvaret för arrangemanget är representerade i båda klasserna. Om de kammar hem äran återstår att se, det lär inte saknas hugade konkurrenter i Jutans Boulehall. För den som inte är på plats så webbsänder Thorells Event från helgen. Mer information på www.thorellsevent.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Finalspelets upplägg är likadant för båda klasserna och inleds på lördagen med gruppspel. Ur vardera grupp om fyra lag tar sig två vidare till söndagens semifinalspel där det såklart är vinna eller försvinna som gäller. Segrande förening i respektive klass erhåller ett bidrag på upp till 15 000 kronor för deltagande i en internationell tävling. Hur fjolårets segrare i Boo SK nyttjade bidraget går att läsa mer om här Länk till annan webbplats.. Fullständiga tävlingsbestämmelser för Svenska Cupen finns att läsa i dokumentbanken, TB - Svenska Cupen Länk till annan webbplats..

Svenska Cupen Veteran 55

Fyra föreningar som spelade finalspel 2014 är åter med. Boo SK, BK Kärnan och Boulerosällskapet tog sig då till semifinal och lär sikta högt även i år. Även Club Boule Bonbon tog sig till finalhelgen 2014 och har i år kvalificerat sig till finalspel i båda klasserna och trupperna kan kanske ge varandra extra givande stöd från läktarplats.

Grupp A - spelordning Länk till annan webbplats.
BK Kärnan
Boulerosällskapet
Sundsvalls BK
Skatås BK

Grupp B - spelordning Länk till annan webbplats.
Boo SK
Sällskapet Quatre Boules
Club Boule Bonbon
IF Bodens Petanque Arctique Boule

Med 150 mil enkel väg har IF Bodens Petanque Arctique Boule gott om tid på sig att vässa taktiken inför finalspelet i V55.

Svenska Cupen Veteran 65
För V65 sker kvalificeringen till finalspelet, från och med i år, via respektive distrikt Länk till annan webbplats. som genom kvaltävling utser en representant per distrikt. Regerande mästarna är, till skillnad från i V55, inte direktkvalificerade men det har inte hindrat Varbergs BK Kulknappen från att återigen vara med. De är den enda förening från fjolårets prispall som även i år är på plats för att slåss om medaljerna. BK Kärnan, Luleå BK och Åkered BK tar med sig erfarenheterna från förra årets deltagande när de återigen tar sig an finalhelgen.

Grupp A – spelordning Länk till annan webbplats.
Luleå BK
Upsala PC
Fagersjö PS
Boule von Platen

Grupp B - spelordning Länk till annan webbplats.

Club Boule Bonbon
BK Kärnan
Åkered BK
Varbergs BK Kulknappen

Boule von Platen, Östsvenska Bouleförbundets representanter, är laddade för finalspelet i V65.
Foto: Jan-Åke Gustafsson

Publicerad: 2015-11-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se