Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sverige vidare i VM

Det svenska damlandslaget är redan inför sista gruppspelsmatchen klara för ytterligare en match i VM. De har tre vinster av fyra möjliga och i sista gruppspelsmatchen väntar Danmark. Med en vinst över grannarna är de troligen klara för åttondelsfinal.

Sveriges damlandslag inledde trevande mot Japan, men har sedan dess spelat upp sig betydligt. Efter den första förlusten har det varit idel segrar. Ungern, Israel och Holland har i tur ordning dukat under för den svenska lagmaskinen.

Det svenska spelet ser bra ut. Signe Holgersson har gjort en utmärkt mästerskapsdebut, Lotta Larsson har varit en stabil mittspelare och under fredagen har Tove Orrbeck, som under gårdagen ersattes av Cajsa Qvarnström, skjutit riktigt fint.

Otur med precisionsskyttet
Även i precisionsskyttet, vars kvalomgångar spelades under gårdagen, sköt Tove fint – men utan att få någon vidare utdelning på poängtavlan.
Förbundskapten David Le Dantec var emellertid mycket nöjd med hennes insats – både skotten i sig och sättet på vilket hon tacklade de uteblivna poängen.
– Hon träffade den lilla bit plast som markerar var man ska lägga klot och lillar hur många gånger som helst och missade poängen bara på grund av det, förklarade förbundskaptenen.

Tangerat världsrekord
Inför det sista lilleskottet levde fortfarande hoppet – 14 poäng kunde bli 19, vilket hade räckt för återkval – men det blev kortvarigt. Och med tanke på hur fint Tove skjutit under dagen har hon nog också själv kunnat lägga besvikelsen bakom sig.
Frankrikes Audrey Bandiera lyckades på de svårskjutna banorna tangera Angélique Papons världsrekord, 61 poäng.
Semifinaler och final i precisionsskytte spelas i kväll klockan nio (tre på eftermiddagen, svensk tid). Kvartsfinalerna klockan halv fyra. Den regerande världsmästaren från Kambodja, Ke Leng, är också med där.

Se Sverige live på nätet
Nästa trippelmatch spelas klockan halv två (halv åtta i Sverige) och eftersom Danmark streamar alla sina matcher kommer den att kunna ses live via den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

24 lag vidare, åtta direkt till åttondel
Det lag som vinner hamnar bland de nio högst rankade länderna inför slutspelet. De åtta första går direkt till åttondelsfinal. Lag nummer nio möter lag nummer tjugofyra (lag 10 – lag 23, osv) om en av de kvarvarande platserna.
Lag 25-44 spelar Nationernas Cup – och det gör också de lag som förlorar matchen om åttondelsfinal.
Samtliga lag med tre vinster kommer att placera sig bland de 24 bästa och troligtvis går de två lag med flest buchholzpoäng av alla lag med två segrar också vidare.

Matcherna om åttondelsfinal spelas klockan halv fem och själva åttondelsfinalerna klockan halv sju (halv ett, svensk tid).

Publicerad: 2015-11-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se