Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sverige 9:a i Dam-VM – Spanien vann

Det svenska damlandslaget förlorade sin åttondelsfinal i VM. I lördagskvällens sista match lyckades de svenska spelarna inte nå samma nivå som tidigare under dagen och Kina tog sig istället till kvartsfinal.

Det kändes som ett lite snöpligt slut på den svenska VM-turneringen. Det svenska laget hade under hela dagen varit mycket välfungerande, då det besegrade Israel, Holland och Danmark. Men i åttondelsfinalen nådde det inte upp till samma fina nivå som tidigare och trots att möjligheterna att besegra också Kina i högsta grad var närvarande slutade matchen 7-13.

Precis som i Junior-VM som avslutades för några dagar sedan gick hela fem asiatiska lag till kvartsfinal. Utöver Kina var det Thailands båda lag, Kambodja och Vietnam. Medan juniorerna bara hade en europeisk representant i kvart hade damerna två – Frankrike och Spanien. Det åttonde laget var Madagaskar.

Trots att de regerande världsmästarna från Thailand i finalen snabbt tog ledningen med 8-0 lyckades Spanien till slut spela av dem titeln. Spanien fick i sin kvart möta svenskarnas banekvinnor från Kina och i semifinalen Vietnam, som något överraskande tagit sig dit efter att ha besegrat Madagaskar och Tunisien. De båda thailändska lagen – de regerande världsmästarna slog Kambodja i kvartsfinal och det andra slog ut fransyskorna – var, enligt regelverket, tvungna att möta varandra i semi.

Texten uppdateras och en mer utförlig rapport kommer…

Publicerad: 2015-11-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se