Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Titelförsvarande veteranvinnare

Under helgen genomfördes finalspelet av Svenska Cupen Veteran 55 och Veteran 65 i Helsingborg. Efter helgens alla drabbningar blev det precis som förra året Boo SK och Varbergs BK Kulknappen som klev överst på den imaginära prispallen.

Kärnan arrangerade helgens tävling på ett utmärkt sätt samtidigt som föreningen deltog i både V55 och V65. Sekretariatet fungerande felfritt och båda lagen tog sig vidare till semifinal, riktigt imponerande av klubben. Tyvärr låg IdrottOnline Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.nere under stora delar av lördagen varför resultatrapporteringen Länk till annan webbplats. stundtals blev lidande.

Veteran 55
Veteran 65
Grupp A BK Kärnan Boulerosällskapet Sundsvalls BK Skatås BK
Grupp A Luleå BK Upsala Petanque Club Fagersjö PS Boule von Platen
Grupp B Boo SK Sällskapet Quatre Boules Club Boule Bonbon IF Bodens Arctique Petanque Boule
Grupp B Club Boule Bonbon BK Kärnan Åkered BK Varbergs BK KulknappenFinalspelets domare, Lisa Köhalmi. Foto: Mattias Thorell
Christer Swenson, BK Kärnan Foto: Mattias Thorell
Sven Sandin, Fagersjö PS Foto: Mattias Thorell


Inledande gruppspel

Lördagens gruppspel flöt på fint i mysiga boulehallen Jutan. Trots att Kärnan, som var en av förhandsfavoriten i V55, förlorade sitt inledande möte mot Boulero kunde man ta sig vidare till söndagens semifinalspel. Boden spelade fin boule och tog sig också vidare. V65-klassen bjöd stundtals på väldigt fin boule. Fagersjö visade upp en härlig glädje och ett riktigt go i laget, dessutom spelade man väldigt bra. De tog sig vidare till söndagens semifinal. Bonbon från Skövde, med lag i både V55 och V65 hade höga mål med helgen, men höll inte en tillräckligt hög nivå på spelet och slogs ut i gruppspelet i båda klasserna.

Helgens prisbord. Foto: Mattias Thorell
Semifinaler Veteran 55
- Kärnan mot Boden
- Boo mot Boulero
Kärna fullständigt körde över Boden och mötet avbröts då Kärnan vann 3 matcher. Mötet mellan Boo och Boulero blev riktigt tajt, 1-1 efter tripplarna som pågick i två timmar och 15 minuter. Men Boo visade sig vara för starka och vann 2 dubblar.

Brons V55: IF Bodens Arctique Petanque Boule Foto: Rune Utterström
 
Brons V55: Boulerosällskapet Foto: Kerstin Hjelm
Semifinaler Veteran 65
- Kärnan mot Fagersjö
- Varberg mot Luleå
Varberg gjorde proceduren kort med Luleå och vann 3 raka matcher blixtrande fort. Kärnan tog 2 tripplar men dubblarna blev otroligt jämna och det blev riktigt spännande. Håkan och Leif vann fort samtidigt som Gun och Adelbert spelade riktigt bra och kunde utjämna till 2-2 i matcher. Christer och Jan-Erik från Kärnan hamnade i stort underläge med 4-12, men på två omgångar stod det plötsligt 11-12. Men genom fint spel kunde Stefan Landell och Göran Eliasson avgöra för Fagersjö och på så sätt vända ett 0-2 underläge!

Brons V65: Luleå BK Foto: Rune UtterströmFinalerna

I V65 var det jämt, Varberg vann första trippeln relativt snabbt medan den andra blev lång och svängig. Till slut stod Fagersjö som segrare och hade därmed utjämnat till 1-1! I dubblarna var det dock inget snack, Varberg vann 2 och blev därmed mästare för andra året i rad!
-Vi spelar ett mer öppet spel och det tror jag är avgörande, Säger Mats Petersson, som är glad och stolt för sin förening!

V55 bjöd på en repris av förra årets final då Kärnan och Boo möttes. Förra året tog Kärnan en 2-0 ledning efter tripplarna i år blev det tvärtom. Boo spelade väldigt stabilt och kunde relativt lätt vinna båda tripplarna. Förra året vände Boo sitt underläge, det lyckades inte Kärnan med i år utan Boo vann snabbt en dubbel och är därmed mästare för tredje året i rad!

Silver V55 : BK Kärnan Foto: Kerstin Hjelm
Silver V65 : Fagersjö PS Foto: Kerstin Hjelm

Segrare V55: Boo SK Foto: Kerstin Hjelm
Segrare V65: Varbergs BK Kulknappen Foto: Kerstin Hjelm
Helgens finalspel webbsändes av Thorells Event och går att se i efterhand på www.thorellsevent.se
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Publicerad: 2015-11-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se