Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Årets junior, spelare och ledare

Årets junior, spelare och ledare är utsedda och får 2015 års stipendier till prins Bertils minne: Robert Ulfsson, Rickard Nilsson och Albin Plantin.

Svenska Bouleförbundets styrelse har utsett årets stipendiater till prins Bertils minne. Robert Ulfsson, Rickard Nilsson och Albin Plantin får tio tusen kronor vardera, med följande motiveringar:

Årets junior 2015: Robert Ulfsson
Robert har under året lyckats behålla sitt redan fina skytte samtidigt som han utvecklat sitt läggspel enormt mycket. Han får ofta ta ett stort ansvar på banan och axlar den uppgiften med bravur. På bara några år har Robert gått från klarhet till klarhet och 2015 har han varit landets mest stabila junior. Vi hoppas alla att Robert fortsätter att spela och utvecklas inom boulen!

Årets spelare 2015: Rickard Nilsson
För att lyckas med det ingen tidigare lyckats med – att försvara ett SM-guld i den öppna klassens precisionsskytte – krävdes det att Rickard plockade fram det lilla extra. Under hela säsongen har han varit en stabil spelare både på landslagsnivå och i sin klubb, med bland annat ytterligare två SM-guld och seger i såväl Svenska Cupen som Elitserien på resultatlistan. Rickard utövar sin elitsatsning helhjärtat och är på så sätt en förebild och inspiratör. Grattis Rickard!

Årets ledare 2015: Albin Plantin
Albin har gjort en fantastisk resa med damlandslagen. Den började när han tillträdde som förbundskapten 2013 och fick i år en fin avslutning med bronsmedalj vid såväl U23-EM som Singel-VM. Albins lugna och sakliga coachning har, precis som hans goda humör, i hög grad präglat denna resa. Tack för ditt bidrag till bronsen!


Publicerad: 2015-12-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se