Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Robert ensam på tour-tronen

Robert Ulfsson vann en klar seger i juniortouren när de yngsta spelarnas bouleår avslutades med Juniorvinterspelen i Jönköping. Tre fjärdedelar av årets VM-lag dominerade prispallen – men den rymde också ett helt nytt stjärnskott.

När Juniorvinterspelen under helgen som gick arrangerades för femte året i rad samlades färre juniorer än de senaste åren i Jönköping och Club I’stanboules hall. 
Erik Rudin, från arrangörsklubben Sörbyängen, tror att det fanns flera olika anledningar till det minskade deltagarantalet, som trots allt var större än 2012. I år deltog sammanlagt 28 spelare (tolv juniorer, tio yngre juniorer och sex miniorer) i tävlingen, som de båda senaste åren rymt runt femtio spelare.

Klassiskt prisbord
Det minskade deltagarantalet hindrade inte en lyckad tävling. Som vanligt var kommentarerna efteråt positiva och prisbordet – ”Anders Lindberg Special”, som Erik kallar det, efter hans klubbkamrat som tillsammans med Henri von Eggers Patron basade för tävlingen de första åren – dit deltagarna i tur och ordning får gå för att, under stor tidspress, välja något i det digra utbudet, uppskattat.
– Vi hamnade i lite tidsnöd den andra dagen, då vi körde på dubbeltävlingen i ett gruppspel. Där lös min orutin som tävlingsledare igenom lite, säger Erik självkritiskt.
Onödigt självkritiskt, kanske – eftersom ingen hade några tågtider att passa och alla således kunde fullborda tävlingen.

Ovanligt stark debut
Precis som förra året innebar tävlingen också avslutning av Juniortouren. Precis som förra året hade Robert Ulfsson (Gothenburg Boule Bangers) ledningen inför den sista etappen. Och precis som förra året behöll han den tävlingen igenom.
I singeln slutade han tvåa, efter Mikael Bartoft (Oppboga). Lucas Rudin (Sörbyängen) kom trea.
Men den sista platsen på prispallen intogs av en nykomling: stjärnskottet Ebba Håkansson (018), som gjorde debut i de här sammanhangen genom att besegra tre landslagsspelare (Mikael Bartoft, Linn Callderyd och Viktor Johansson) i följd. Och tack vare det kunde hon dela prispallen med tre av årets VM-spelare.

En enda toursegrare
I dubbeln lyckades Ebba, som spelade tillsammans med Gabriella Berndtsson (Boda Boule Fighters), inte nå semifinal – men väl att hindra Linn Callderyd och Saga Wahlberg (Bangers), som behövde vinna sista gruppspelsmatchen, från att ta sig dit.
Tillsammans med Emma Bernström (Sörbyängen) vann Robert Ulfsson finalen mot Mikael Bartoft och Lucas Rudin. Därmed blev hans seger i Juniortouren ännu mer övertygande än förra året – och Robert är alltså fortfarande den enda spelare som har vunnit touren.

Här finns hela tourtabellen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2015-12-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se