Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Cupstart i helgen

I helgen inleds årets cupspel med kvalomgångarna av Svenska Cupen Dam. Hela 41 lag har anmält sig till årets upplaga och de finns under helgen fördelade på fyra orter i olika delar av landet. Finalisterna som om en knapp månad drabbar samman i Sundsvall ska utses.

Fler lag än på länge har anmält sig till årets upplaga av Svenska Cupen Dam. Att ta sig till finalspelet i Sundsvall (20-21/2) kommer med andra ord inte att vara det lättaste.

Allra klurigast blir det i Skåne och Åstorp, där åtta klubblag gör upp om en finalplats. Bland deltagarna finns både fjolårstvåorna i Åstorps Björnboulare och 2014 års mästarförening, BK Kärnan från Helsingborg. Dessutom erkänt starka Coccinelle PC, Nobel Petanque och Boulegetingarna från Tyringe.

I Skövde står två finalplatser på spel. De båda hemmaföreningarna Bonbon och Trix utmanas av bland andra fjolårets bronsmedaljörer, Gothenburg Boule Bangers. Bland de resterande sju klubbarna finns BK Strand Hjo, Sörbyängen från Örebro och flera föreningar från Göteborgsdistriktet, exempelvis D.E. La Boule, Skatås BK och Hällesåkers IF.

Sundsvalls BK tycks ha prenumererat på en plats i finalspelet de senaste åren och hoppas naturligtvis på att få vara med i år igen, när det avgörs på hemmaplan.
Då måste de till att börja med – också på hemmaplan – besegra de fyra övriga föreningarna i den nordligaste kvalgruppen. 

I Stockholmskvalet finns tre finalplatser i potten. Bland de 15 lag som gör upp om dem finns två fjolårsfinalister – Uppsalas 018 PS och bronsmedaljörerna från Linköping, Lejonkulan PC. Dessutom Boo SK med flera landslagsspelare, som överraskande missade finalspelet förra året.

De regerande mästarna från Västeråsföreningen Boulett BK är redan klara för finalspelet.

Resultaten kan man följa via hemsidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Två av föreningarna – Eskilstuna BS och Lerums BS – har i sista stund tvingats lämna återbud på grund av sjukdom. Den tidigare lottningen för kvalspelet i Stockholm och Skövde gäller ändå, men de båda lagen stryks.

Publicerad: 2016-01-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se