Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Finalspelet av Svenska Cupen Dam och Öppen livesänds

Svenska Bouleförbundet och Thorells Event har upprättat ett samarbete som innebär att årets finalspel av Svenska Cupen Dam respektive Öppen livesänds kostnadsfritt för tittarna.

2015 drog Thorells Event Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. igång en satsning för att livesända de största bouletävlingarna i Sverige. Initiativet och engagemanget var uppskattat och satsningen fortsätter under 2016. Samarbetet med Svenska Bouleförbundet innebär att finalspelet av Svenska Cupen Dam respektive Öppen detta år kan sändas kostnadsfritt för tittarna.

Parterna vill genom samarbetet ge fler tillgång till så mycket livesänd boule som går och hoppas att så många som möjligt tar vara på chansen som samarbetet erbjuder. Självklart är det positivt om så många som möjligt hjälper till att sprida information om sändningarna inför finalspelshelgerna och Mattias Thorell, som producerar sändningarna, meddelar att:
- Vi kommer sända från morgon till kväll. Alltså allt som går, 3 omgångar i gruppspelet på lördagen och semifinal och final på söndagen. Tillsammans med arrangören väljs de mest intressanta matcherna ut!

Arrangörerna i detta fall är Sundsvalls Bouleklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som bjuder in till finalspel i damcupen den 20-21 februari samt Club Boule La Pomme de Pin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som arrangerar den Öppna cupens finalspel i Borås den 19-20 mars. I arrangörsklubben Club Boule La Pomme de Pin återfinns sändningsteamets kommentator Herman Thorell som redan har börjat värma upp stämbanden. Dessa ska vara redo på fredagskvällen inför finalhelgerna då planen är att ladda upp med livesänd Pod de petanque Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från finalarenan, start kl 19:00.

Team Thorells Event
Sändningsteamet är väl samspelt sedan tidigare så den största utamingen med att sända live är enligt Mattias att hålla ihop tekniken. Konsekvenserna av en liten miss kan bli stora då det är känsliga system att arbeta med. Samtidigt menar Mattias att det också är det som är roligast, att på ett profesionellt sätt presentera boule i livesändning.

 
 
Mattias Thorell Producerar/kamera
Stefan Karlsson Kamera
Herman Thorell KommentatorEgoboost eller nervositet?
Utmaningen för spelarna blir att hålla nerverna i schack och prestera på topp även när kamerorna är på plats. Flera spelare uttryckte under förra året att nervositeten blir mer påtaglig inför och under matcher som sänds live vilket kan påverka spelet negativt. Samtidigt finns det spelare som njuter av situationen och ser möjligheten att visa upp sig för fler än de som är på plats. Sändningarna ger därmed, utöver möjligheten för många att ta del av förhoppningsvis bra boule, spelarna en unik möjlighet att komma i kontakt med och hantera situationen med livesändning.

Finalspel Svenska Cupen Dam 20-21 februari
- Kvalificerade föreningar Länk till annan webbplats.

Finalspel Svenska Cupen Öppen 19-20 mars
- Grundomgången avgörs på fyra orter den 13-14 februari Länk till annan webbplats.
- Kvalificerade föreningar Länk till annan webbplats.

Sändningslänkar och önskemål
Livesändningarna ser du via livefliken på thorellsevent.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sändningar från 2015 kan ses i efterhand på denna sida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Den som har önskemål om framtida sändningar får gärna höra av sig till Mattias på nissethorell@gmail.com


Publicerad: 2016-02-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se