Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nu utses cupens finalister

En av årets absolut mest prestigefyllda tävlingar har sparkats igång. Samtidigt som Svenska Cupen avgörs i den öppna klassen, den 20 mars, utses landets representanter i Europacupen. Redan i helgen inleds kampen, då de 39 klubbar som från början slåss om platsen ska bli åtta. Efter lördagens spel återstår 26. Och BK Strand är klara för final.

De regerande mästarna i Malmöklubben Coccinelle PC, som varit Sveriges representanter i Europacupen hela tre år i år rad, är direktkvalificerade till finalhelgen den 19-20 mars. Och redan under lördagen utsågs ytterligare en av de sju finalisterna. Det blev BK Strand (Hjo) som i Skövde vann en jämn kamp om finalplatsen mot Tjust PC (Västervik).

BK Strand till finalhelgen i Borås
Tjust vann den öppna trippeln tämligen snabbt, med 13-6. Och hade inte BK Strands nyförvärv Jimmy Löf avgjort mixtrippeln genom att sätta en kalle för tre poäng vid ställningen 10-10 hade Strand knappast tagit sig till final. De båda föreningarna vann varsin öppen dubbel innan Strand återigen plockade en seger i mixed-klassen.

Lindome och Lejonkulan har chansen
Hemmaklubben Bonbon klarade sig vidare till söndagens spel sedan de under lördagen slutat tvåa bakom Karlsborgs Carl XIV Johan PC. Då ställs de mot en annan Skövdeklubb, CB de Trix, boråsarna i Pomme de Pin samt elitseriespelarna i Lindome BK. En av de fyra går vidare till finalspelet, som avgörs på Pomme de Pins hemmaplan.
Karlsborgs stoltheter får kämpa mot en annan, nybliven, elitserieklubb – Lejonkulan PC från Linköping, Sörbyängen från Örebro och Gothenburg Boule Bangers.

Nya Stockholmsklubbens medlemmar möter sin gamla klubbs
I Uppsala tog sig den nybildade Stockholmsklubben Tempête Club de Pétanque vidare till söndagens spel efter att tämligen överlägset ha vunnit derbyt mot Boulesjevikerna.
Under söndagen kommer Tempête, som till stora delar består av före detta medlemmar i Sibirien CP, att ställas mot sin gamla klubb redan i öppningsmatchen.
I samma grupp kämpar ytterligare två Stockholmsklubbar, AIK och Boo SK, om den enda finalplatsen. Boo är, precis som Sibirien, hemmahörande i elitserien och det finns all anledning att tro att kampen kommer att bli hård.

Maria och Nordboulen kvar i spel
I den andra Uppsalagruppen återfinns ytterligare en elitserieklubb från Stockholm – Boulero. Sedan Maria BK under lördagen besegrade Boulett BK från Västerås står det klart att det blir ytterligare ett Stockholmslag i den gruppen. De båda övriga som slåss om den andra finalplatsen på spel i Uppsala är hemmahörande i det norra distriktet – Sundsvalls BK och BS Nordbolen från Umeå, som på lördagen slog ut hemmaklubben 018 och Gävles La Boule Joyeuse. 

Trelleborg vidare i Åstorp
I Åstorp vann Trelleborg BK lördagens spel. De ställs på söndagen mot Halmstad Petank, IFK Goteboule (Göteborg) och BK Kärnan (Helsingborg).
Hemmaklubben Åstorps Björnboulare, som tack vare sin plats i elitserien är den högst rankade av dem som spelar i Skåne, möter de båda Malmöföreningarna Nobel Petanque och La Boule d’Or samt Varbergs BK Kulknappen, som vann kampen om fortsatt spel mot Tyringe Boulegetingarna på lördagskvällen.

Två finalister är klara, ytterligare sex ska till. På söndag avgörs det vilka det blir.

Följ resultaten här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2016-02-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se