Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nordic Petanque Weekend skruvar upp temperaturen!

För fjärde året arrangeras Nordic Petanque Weekend i Skövde och arrangören Club la boule de Trix har i år valt att göra några förändringar för att ytterligare lyfta arrangemanget som går av stapeln den 27-29 maj.

Allt spel under Nordic Petanque Weekend (NPW) kommer i år att ske i den centralt belägna Kyrkparken, även tävlingens centercourt med två finalbanor, läktare och en hängiven speaker kommer att placeras i parken. I och med att allt spel flyttas in i parken begränsas antalet deltagande lag till max 80 i den internationella trippeln.


Förändringarna görs som ett led i utvecklingen och kommer från önskemål från tidigare deltagare samt arrangörens egna utvärderingar. Tävlingsansvarig Mattias Thorell menar att förändringen skapar en större närhet och tror på mer publik.
- Vi som arrangörer tycker närhet är en förutsättning för att göra ett så bra arrangemang som möjligt, och kan med stolthet visa upp arrangemanget för Skövde, Sverige, Europa och världen.
 

Spelbild från Kyrkparken, många matcher hade väldigt mycket publik.
Banorna i parken ritas med hjälp av vit sten, samma sätt som linjerna på fotbollsplanerna ritas.2015 deltog 57 lag i den internationella trippeln, Nordic Petanque Fight som den kallas, men förhoppningen är självklart att nå lapp på luckan i år och fylla de 80 platserna. 20 av platserna garanteras åt internationella lag och 60 åt Svenska lag. I V55 dubbeln, som spelas fredag, är begränsningen 64 lag. I alla andra tävlingar finns ingen begränsning och möjligheterna till den folkfest som arrangören arbetar för att få till är stora.

Regerande mästare är Franck Millo, Remy Galleau och Eric Motte från Monaco. De kommer i år tillbaka för att försvara sin titel inför Skövdepubliken. Efter tre år är det tre olika länder som stått överst på prispallen under helgens huvudtävling då Danmark, Monaco och Sverige har var sin seger hittills. Förhoppningsvis finns det Svenska lag som vill vara med och se till att Sverige tar ledningen i den statistiken.

Finallagen i Nordic Petanque Fight 2015 från Monaco och Holland/Belgien.
Robin, Jimmy och Jesper, från Stockholmsklubben Tempête Club de Pétanque, gillar Nordic Petanque Weekend och är taggade inför 2016 års upplaga.Som spelare ges möjligheten att spela mitt i stadens centrum bland massor av människor och visa upp sig på gruset samt socialisera med såväl inbitna bouleentusiaster som nyfikna förbipasserande utanför banorna. Chansen finns att möta internationellt motstånd och dessutom riktigt bra sådant, något Mattias poängterar inte sker så ofta i Sverige och menar att man helt klart ska passa på att testa! Att det dessutom är välorganiserat och allt flyter på väldigt bra är självklart en positiv aspekt väl värd att beakta.

 


Tydligt sekretariat med utbildad personal gör det enkelt att delta.
Tävlingen livesänds på
www.thorellsevent.se Länk till annan webbplats.

Länk till annan webbplats.

Länk till annan webbplats.


Varför ska man då komma som publik till Nordic Petanque Weekend och Skövde?
- För att få möjligheten att se världsstjärnor och en bred bredd. Tuffa banor ger ett riktigt roligt spel som man behöver tänka flera gånger för att bemästra. Väl mött i Skövde hälsar Mattias.

Anmälan är öppen och Svenska lag anmäler sig via Länk till annan webbplats.SBF Online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. medan utländska lag anmäler sig via mail till trix@alltomboule.se
Alla måste anmäla sig, även de som förra året vann någon form av fritt deltagande.

All nödvändig information publiceras på arrangörens hemsida alltomboule.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.och genom att gilla facebooksidan, Nordic Petanque Weekend, får du snabbt info om nyheter, intervjuer och viktig information.

Information om Nordic Petanque Weekend:
Hemsida: www.alltomboule.se Länk till annan webbplats.
Facebook: https://www.facebook.com/Nordic-petanque-weekend Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Publicerad: 2016-02-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se