Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Finaldags i Svenska Cupen Dam

I helgen beger sig åtta finalkvalificerade klubblag till Sundsvall. Svenska Cupen Dam, där de regerande mästarna i Boulett BK utmanas av sju andra laddade finalister, ska avgöras.

Årets finalspel av Svenska Cupen Dam arrangeras av Sundsvalls BK i centralt belägna BouleCentralen. För den som inte har möjlighet att heja fram sitt lag på plats sänder Thorells Event från helgen, kostnadsfritt för dig som tittare. Sändningen når du via livefliken på thorellsevent.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Förra årets vinnare, Västeråsklubben Boulett BK är direktkvalificerade till finalspelet. I Boulett BK spelar bland annat landslagsspelarna Signe Holgersson och Therese Broberg. Signe har goda minnen från Sundsvall. I somras vann hon sitt första SM-guld under SM-veckan i Sundsvall. Hon följde sedan upp det med ytterligare ett SM-guld i Uppsala, där hon vann guldet i damtrippeln tillsammans med Therese Broberg och Åsa Tengström.


SM i precisionsskytte 2015 med Signe Holgersson, Boulett BK, överst på prispallen.

Till årets upplaga av Svenska Cupen Dam anmälde sig 41 föreningar, ett härligt rekord! Åtta föreningar återstår och kommer under helgen att göra upp om att titulera sig Sveriges bästa damklubb. Segrande förening erhåller även ett bidrag på upp till 15 000 kronor för deltagande i en tävling utomlands. Helgens spel inleds under lördagen med spel i två fyrlagsgrupper från vilka två lag ur varje grupp går vidare till söndagens semifinaler.

Finalgrupp A Länk till annan webbplats.
- Boulett BK, Västerås
- Boo SK, Nacka
- La Boule Joyeuse, Gävle
- Club Boule Bonbon, Skövde

Finalgrupp B Länk till annan webbplats.
- Coccinelle Petanque Club, Malmö
- Skatås BK, Skatås
- AIK Bouleförening, Solna
- Boulerosällskapet, StockholmPriserna är sedan en tid på plats i BouleCentralen, Sundsvall.
Foto: Stefan Kulinder

Av de åtta lag som är kvalificerade till årets finalspel var det endast Boulett BK som spelade finalspelet förra året. De regerande mästarinnorna utmanas istället av bland andra 2013 års segrare Boo SK – med landslagsspelarna Jenny Hamberg, Lotta Larsson och Pia Terestchenko i truppen – som i årets spel revanscherade sig från i fjol, då de överraskande blev utslagna före finalspelet. Från Stockholmsregionen reser även AIK och Boulero som efter starka insatser tog sig vidare från grundomgången och garanterat är sugna på mer.


AIK Bouleförening vid grundomgången i Prins Bertils Boulehall på Djurgården, Stockholm.
Foto: Stefan Olsson

Coccinelle PC ställde inte upp i Svenska Cupen Dam förra året men har tre vinster sedan tidigare, senast år 2012. Med förra årets VM-bronsmedaljör Jessica Johansson i spetsen utmanar de om att åter kliva överst på prispallen.

Segrare Svenska Cupen Dam 2012, Coccinelle Petanque Club Malmö.

Club Boule Bonbon vann 2010 och kanske kan Skövdeföreningen åter kliva fram bland de allra främsta. Deras spel under grundomgången var stabilt och vittnade om ett självförtroende på banan som kan räcka långt. Från grundomgången i Skövde kvalificerade sig även Göteborgsbaserade Skatås BK efter en i den inledande omgången oerhört viktig seger mot förhandsfavoriten BK Strand från Hjo.


Club Boule Bonbon: Anita Claesson, Lisa Corell-Sällberg, Ulla Tidén, Ann-lis Svensson och lagledare Lotta Broman.
Foto: Anders Johansson

Gävleföreningen La Boule Joyeuse spelade även grundomgången i Sundsvall där de i kamp med bland annat två Sundsvallsföreningar tog hem platsen i finalspelet. Kanske kan La Boule Joyeuse nyttja den erfarenheten till sin fördel när de åter kliver in på BouleCentralens grus för spelstart klockan 9.00 imorgon.

-------------------------------------------------------------
Mer information Svenska Cupen Dam:

Publicerad: 2016-02-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se