Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Europacupen avgörs i Sverige

Europas bästa klubbar kommer till Sverige i december. Årets upplaga av Europacupen avgörs nämligen i antingen Borås eller Uppsala. Det lag som i helgen vinner Svenska Cupen kommer alltså få chansen att i december möta kontinentens bästa klubbar – och att ta hem den europeiska titeln – på hemmaplan.

Det europeiska bouleförbundet, CEP, har beslutat att i år förlägga Europacupens finalspel till Sverige. Det kan vara sista chansen att se en Europacupfinal någon annanstans än i Luxemburg, eftersom det är möjligt att finalspelet från och med nästa år per automatik hamnar där.

Fler länder än någonsin tidigare, 27 stycken, har anmält sig till årets upplaga av Europacupen. Varje land låter sitt bästa klubblag möta de övriga nationernas i kampen om den europeiska cupmästartiteln. Europacupen avgörs den 2-4 december och då kommer de åtta föreningar som inte har slagits ut längs vägen att åka till Sverige där de slutgiltiga drabbningarna äger rum.

Det är ännu inte klart i vilken av de svenska hallarna den europeiska pokalen kommer att lyftas den fjärde december. Två kandidater – Borås och Uppsala – återstår och beslutet om vilken av de båda orterna som blir värd för arrangemanget fattas inom de närmaste veckorna.

Redan nu till helgen blir det cupspel på den ena orten, när Svenska Cupen avgörs i Borås. Då är det de åtta finalklubbarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Sverige som gör upp om såväl titeln som platsen i Europacupen.
Samtidigt avgörs Franska Cupen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där Frankrikes representanter i Europacupen utses.

Europacupen inleds den 29-31 juli på olika orter i olika länder och avgörs den 2-4 december. I Sverige.

Publicerad: 2016-03-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se