Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

En mästare att minnas

Svensk Boule är en stor profil fattigare. I lördags morse avled Lars ”Nappen” Ekroth, landslagsspelare i veteranklassen och tidigare assisterande förbundskapten, i sviterna av en hjärtinfarkt. Han blev 57 år.

Overkligt.
Det är det ord alla de jag har hunnit tala med, sedan jag i lördags kväll nåddes av sorgebudet, använder.

Det var alldeles uppenbart att Nappen, eller Lasse – namnet han oftast själv presenterade sig med de gånger jag lyssnade, var en mycket omtyckt person. Att de många boulespelare som fanns i hans närhet trivdes där.

Och det var det främsta skälet till att jag för ett drygt år sedan, på förbundets vägnar, frågade honom om han hade lust att fungera som assisterande coach till förbundskapten David Le Dantec. Lust hade Nappen gott om.

Ett annat skäl att be honom om hjälp med förbundets landslagssatsning var hans gedigna boulekunskaper och hans egen förmåga. Nappen bildade tillsammans med Bertil Adlivankin och Dennis Duvenfelt förra årets veteranlandslag, sedan de vunnit det senaste landslagskvalet. En bragd de lyckades med också två år tidigare – Nappens första år som veteran. Förutom regerande mästare i landslagskvalet var Nappen också regerande svensk mästare i singel.

Ytterligare ett skäl att vända sig till Nappen var hans erfarenheter som ledare – både från fotbollens värld, där han med gott resultat tränat Bleket och Gustavsberg – och boulens. Nappen tränade den egna klubbens damlag, som under en period blev landets mest framgångsrika. I laget fanns bland andra hans hustru Birgitta, som tragiskt nog också hon gick bort för tidigt, på alla hjärtans dag för två år sedan.

Våra tankar går förstås först och främst till Nappens familj. Till sonen, barnbarnen och bröderna.
Men också till hans klubbkamrater i Boo SK, klubben Nappen var trogen under hela sin boulekarriär och för vilken han betydde så mycket mer än hans titel som sportchef kan beskriva.
Vi skickar också tankar till Nappens lagkamrater utanför klubben och till alla de människor han berörde på eller kring boulebanorna.

Det är ett stort sällskap som i dag delar samma overklighet.

Publicerad: 2016-04-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se