Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

VM till Madagaskar

Årets VM kommer – förutsatt att FIPJP:s planer går i lås den här gången – att spelas på Madagaskar den 9-11 december.

I helgen samlades styrelsen för det internationella förbundet FIPJP för sitt årliga vårmöte. Det fanns en hel del punkter på dagordningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., men den viktigaste för de flesta petanque-entusiaster var otvivelaktigt den om vad som ska hända med årets VM för herrar. Samtliga medlemsförbund har länge väntat på FIPJP:s beslut för att få reda på vart de ska skicka sina landslag (och när).
Och nu, när dryga tre av årets månader har passerat, kommer besked om att VM planeras att hållas i Madgaskars huvudstad Antananarivo den 9-11 december, helgen efter Europacupens finalspel.
Detaljer – både om VM och om den kongress som ska hållas i anslutning till VM, där ordförande Claude Azéma planerar att bli omvald för en sista fyraårsperiod – följer förhoppningsvis inom kort. 

UPPDATERING (2016-04-13): Efter att den här artikeln (som bygger på uppgifter från en av FIPJP:s styrelseledamöter) publicerades meddelade FIPJP:s ordförande Claude Azéma i ett mejl att det enda som är säkert är att VM kommer att äga rum den 8-12 december. Om det blir i Madagaskar eller någon annanstans kan inte avgöras förrän Azéma varit där, den första veckan i maj.
Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Det afrikanska förbundets ordförande, Ibrahima Idrissou, gästade, att döma av bilderna på FIPJP:s Facebooksida, där han syns intill FIPJP:s sekreterare, ordförande och kassör, helgens styrelsemöte. Han har under flera år varit en ivrig förespråkare för att förlägga VM till Tchad – nu verkar det i alla fall hamna i hans världsdel.
Foto: FIPJP. 

Publicerad: 2016-04-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se