Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Europacupens final spelas i Borås

Europacupen kommer i år att avgöras i Borås. Det beslutade det europeiska förbundet, CEP, vid sitt styrelsemöte den 9 april och det meddelade det svenska förbundets ordförande Pontus Thuresson när SBF:s årsmöte inleddes lördagen efter.

Sedan en tid har det stått klart Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. att Europacupens finalspel i år kommer att förläggas till Sverige. Men i vilken hall och på vilken ort avgjordes inte förrän det europeiska bouleförbundets styrelse sammanträdde förra helgen. Då beslutade CEP:s styrelse att låta Club Boule la Pomme de Pin Toarpsdal arrangera finalspelet i Borås.

– Vi är oerhört glada och stolta över att CEP utsett oss som arrangörer av Europacup-finalen. Vi tycker också att det är ett bra beslut, då vi som arrangör har mångårig erfarenhet av internationellt deltagande genom Fyrlingen. Det kommer bli fantastiskt kul och vi ska se till att göra Boulesverige stolt, säger klubbens ordförande Herman Thorell.

Europacupens finalspel går av stapeln den 9-11 december. Då kommer de åtta klubblag, från olika länder, som i juli månad kvalificerat sig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för finalspelet att samlas i Borås för att där kora en cupmästare.

Publicerad: 2016-04-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se