Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Värdiga vinnare i ovanligt Lindomespel

Nu är utomhussäsongen igång på allvar. Coccinelletrippeln Joachim Andersson/Rickard Nilsson/Jessica Johansson var helgens bästa lag och vann lördagens nationella trippeltävling i Lindome. Som spelades med andra förutsättningar än brukligt.

Årets upplaga av Lindomespelen skilde sig på en väsentlig punkt från de tidigare: Det förekom att spelare klagade över värmen och när vindpustarna dök upp var de mer än välkomna.
Ett traditionsenligt Lindomespel bjuder på kyla och snålblåst, spelarna står rejält påpälsade fast det har hunnit bli vår och maj månad. Den här gången var linne och kortbyxor den allra lämpligaste klädseln, glassbåtarna sålde slut.


Coccinelles trippel starkast
Av de 28 lag som kom till start var Coccinelles klassiska trippel – Joachim Andersson/Rickard Nilsson/Jessica Johansson – det mest välspelande.
Finalen spelades inte förrän solen sjunkit lågt på himlen, närmare klockan nio på kvällen, och där mötte Malmöspelarna en trippel från BK Strand: Ulf Wallman, Roger Söder och Carljohan Möller.
Både Wallman och Andersson klarade av att hålla hög klass på läggspelet trots de mycket svårspelade banorna. Strand tog ledningen med 4-0 men Coccinelle var till slut solklara segrare med siffrorna 13-6.

Imponerande juniorer åker till Valence
Juniorspelarna imponerade också rejält. Det ena juniorlaget – Mikael Bartoft/Sebastian Kallionpää/Lucas Rudin – mötte i åttondelsfinalen hemmaklubbens Mattias Anesten/Henrik Hugosson/Andreas Petersson och tog hem segern med 13-6.
I kvartsfinalen tog det emellertid slut för juniorerna.
Det andra juniorlaget – Linn Callderyd/Ivar Liljegren/Robert Ulfsson – hamnade i B-turneringen, men tog sig där hela vägen till finalen. Där förlorade de mot sibiriska landslagsspelarna Anders Csapó/Albin Plantin/Thomas Wiede.
Efter tävlingen meddelade juniorernas förbundskapten, Jimmie Olsen, att han nu var klar över vilket lag han ska skicka till juniortävlingen i franska Valence, den första helgen i juni. Det blir Linn Callderyd, Mikael Bartoft och Robert Ulfsson som åker dit.


Pablo Patron såg stark ut under söndagen.

Revansch för Strand
På lördagen var det framför allt tre dubbellag som såg starka ut. Två av dem kom från BK Strand: Ulf Wallman/Roger Söder samt Johan Skagerlund/Patric Larsson.
Det tredje bestod av bröderna Pascal och Pablo Patron från IFK Goteboule. I semifinalen tog de en stor leding och besegrade Skagerlund och Larsson. Men i finalen kunde BK Strand ta revansch och Wallman/Söder kunde således, trots gårdagens finalförlust, lämna Lindome med guldmedaljer i packningen.


Förbundskaptenerna Olsen och Le Dantec i samspråk.

Banorna imponerade på förbundskaptenen
Förbundskapten David Le Dantec var på plats för att studera spelet. Och han saknade några av sina landslagsspelare.
– Det var lite olyckligt att inte samtliga spelare var på plats, konstaterade han och fortsatte:
– Jag skulle överhuvudtaget ha förväntat mig fler spelare på en nationell tävling. Särskilt en med sådan kvalitet på banorna som den här.
Förbundskaptenen hoppas att tävlingen i framtiden inte ska krocka med några distriktsmästerskap och återkom flera gånger till underlaget.
– Lindome BK gör en bra tävling på förträffliga banor.

Publicerad: 2016-05-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se