Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Boulens Dag för alla nyfikna

I morgon, lördagen den 14 maj, är det Boulens Dag. Runtom i landet spelas det boule på platser där den som är sugen och nyfiken ska kunna ansluta för att få en inblick i den förträffliga sporten, prova att spela och förhoppningsvis återvända med lust att lära mera.

Från Östersund till Trelleborg kommer det att spelas boule på lördag, då Boulens Dag återuppstår.
På 33 orter finns då möjligheten att prova på boule. Flera av orterna anordnar propagandatävlingar, där den som tidigare inte spelat kan vara med och tävla.

Boule för kändisar och nybörjare
I Östersund bjuder BK Jamtboule in till Local Celebrity Petanque, där välbekanta personer som Kenth Staaf, fotbollsprofilen från Frösön, och slalomåkaren Ylva Nowén dyker upp för att tävla med och mot såväl nybörjare som rutinerade boulespelare.
I Höganäs fokuserar man på arbetet med att integrera ensamkommande flyktingbarn i sporten.
– Tanken är att visa upp sporten och det faktum att vi finns på så många platser samtidigt som vi bereder utrymme för nya som vill börja att spela, berättar Ylva Mellin, idrottskonsulent vid Svenska Bouleförbundet.
– Att det är så många föreningar och ideellt arbetande krafter som går in och driver de olika aktiviteterna ser vi mycket positivt på, fortsätter hon.

Gammal tradition
Boulens Dag arrangerades förr om åren regelbundet, men det är nog tjugo år sedan det hände sist.
– Vi hade alltid Boulens Dag på Kristi Himmelfärdsdagen förr i tiden. Nu kommer vi att försöka hitta ett lämpligt datum från år till år istället, berättar förbundsstyrelsens Mats Petersson, som kom med idén att väcka liv i dagen på nytt.

Nu sammanfaller dagen med en pågående kampanj för sporten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som i första hand riktar sig till den yngre delen av befolkningen.

Här kan du testa boule petanque Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. under Boulens Dag. 

Publicerad: 2016-05-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se