Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

FIPJP lägger VM på Madagaskar – samtidigt som Europacupen

Årets Herr-VM förläggs till Madagaskar. Och samma helg som Europacupens finalspel. Det europeiska och det svenska förbundet arbetar för fullt med att försöka hitta en helg för Europacupens final.

Som vi redan tidigare rapporterat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kommer årets VM för herrar att spelas på Madagaskar.
Efter sitt besök i Antananarivo, varifrån FIPJP:s ordförande Claude Azéma återvände i fredags, meddelade han att den enda helg då Madagaskars bouleförbund kan arrangera VM är den första i december. Det vill säga samma helg som finalspelet i Europacupen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. äger rum.
Världsmästerskapet hamnar då i anslutning till den internationella konferensen om frankofoni, som kommer att hållas på Madagaskar, och den 9 december inleds en julmarknad som kommer att innebära att samtliga gator runt arenan är avstängda.
Därför har FIPJP beslutat att förlägga VM till Antananarivo den 1-4 december.

Försöker hitta alternativ helg i trång kalender
Sedan beskedet från Azéma kom i lördags har det svenska förbundet tillsammans med det europeiska och arrangörsklubben Pomme de Pin försökt att hitta alternativa helger för Europacupens finalspel.
Inte det enklaste. Den första helgen i november spelas Singel-EM, den andra helgen i november spelas Trophée des Villes, den tredje helgen i november spelas finalerna av franska klubbmästerskapen för damer respektive herrar, den fjärde helgen i november kommer flera delegationer att bege sig till Madagaskar för att förbereda sig inför VM…

Vi fortsätter det arbetet och kommer givetvis att publicera mer information här, så snart vi har någon.

Publicerad: 2016-05-18

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se