Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nu börjar kampen om Monaco-EM

I helgen börjar resan mot EM i Monaco. På tre orter möts 37 trippellag. Och om de regerande mästarna inte tar hem det i år igen blir det ett av dem som i oktober åker för att spela EM.

I veteranklassen, där spelarna är minst 55 år gamla, utses landslagen år från år genom en kvalificeringstävling. De 37 lag som ställer upp i helgen ska bli 15. De går vidare till finalhelgen, den 11-12 juni, där också de regerande mästarna väntar.
Priset i landslagskvalet är alltså – åtminstone jämna årtal – att få representera Sverige i EM, som i år spelas i Monaco den 18-20 oktober.

I Gävle spelar 18 lag varav sju går vidare. Här finns bland andra två av de spelare som spelade EM i Luleå för två år sedan – Leffe Bäckström och Håkan Engman, som i år spelar tillsammans med Kamel Bouro.
Deras klubb, Maria BK, ställer upp med ytterligare ett lag i Gävle, där förre landslagsspelaren Björn Johansson spelar med Thomas Ölund och Jan ”Foppa” Forsberg.
Det är gott om andra Stockholmslag i Gävle. Klas Hedengren, Dennis Landegren och Markel Sjöström, Boo SK, väntas till exempel också ta en av finalplatserna. Sven Sandin och Lee Ekström från Fagersjö spelar tillsammans med Bouleros Leif Eriksson.
Här finns också lag från Uppsala – som Kjell Andersson, Ulf Hjelm och Fredrik Pontén, 018, och hemmaklubben La Boule Joyeuse ställer upp med fyra lag.

I Jönköping spelar tio lag om fyra finalplatser. Här finns också flera Stockholmslag: Dag Hervieu/Jan Hongell/Ove Lindeberg, Boo SK, och Bengt Berglund, Adalbert Kamerer och Stefan Landell, Fagersjö, till exempel.
Men också göteborgare, i form av Thomas Callderyd och Hannu Kolehmainen, som spelar tillsammans med hemmasonen Janne Johansson. Och så smålänningar och västgötar.

Och de sista fyra finalplatserna distribueras i Åstorp, bland nio lag. Här spelar de andra två medlemmarna av förra EM-laget, Åke Löwbeer och Simon Cohen, med Iain Douglas.
Dessutom de tidigare landslagsmakarna Clas och Carina Janson som bildar lag med Mikael Elander.
Helsingborgs Jonny Patron/Håkan Berg/Yngve Evaldsson hör till finalfavoriterna. Deras klubbkamrater från BK Kärnan, Gert Olsson/Roland Bengtsson/Werner Heidenreich, har också chans, liksom Varbergs Hasse Svensson/Mats Petersson/Timo Lager.

våra resultatsidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan ni följa kampen om finalplatserna.

Publicerad: 2016-05-20

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se