Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Monaco kommer närmare

Efter helgens kvalificeringsspel står det nu klart vilka 16 tripplar som har chans att bli årets veteranlandslag. Det lag som vinner finalspelet i Falkenberg den andra helgen i juni kommer att åka till Monaco för att där representera Sverige i EM.

Tjugo lag gallrades bort i den första omgång som under helgen avgjordes på tre orter. Nu återstår femton, plus de regerande mästarna. Dessa sexton lag kommer att mötas i Falkenberg den 11-12 juni och där och då avgörs det vilka spelare som får åka till EM i Monaco i oktober.

Göteborgare, Stockholmare och Skarabor vidare från Småland
I Jönköping gick trion Hannu Kolehmainen, Janne Johansson och Thomas Callderyd obesegrade ur både sin lördagsgrupp och sin söndagspool. Efter snabba och tydliga vinster blev de båda göteborgarna och hemmasonen Johansson första trion att ta sig till Falkenbergsfinalen.


Två Fagersjölag avancerade till finalspelet från Jönköping.

 I den andra söndagspoolen förlorade lördagens segrare från Fagersjö – Bengt Berglund, Adalbert Kamerer och Stefan Landell – sin första match mot klubbkamraterna Håkan Lundin, Bo Hedlund och Hans Brandin, som spelat upp sig rejält från gårdagen och vann poolen. ”Klammer” och hans lagkamrater lyckades dock knipa andraplatsen och nå finalspelet ändå.
Den fjärde finalplatsen i Jönköping tog Skaras Peter Röber, Ove Holm och Curt Wulcan hand om, efter en mycket jämn kamp med sina klubbkamrater.

Varberg vände på steken och vann
I Åstorp kom flera sena återbud, vilket ledde till att endast åtta lag gjorde upp om de fyra platserna. Därmed avgjorde lördagens gruppspel ingenting annat än placeringen i söndagens pooler.
De tidigare EM-spelarna Åke Löwbeer och Simon Cohen, från Maria BK, vann som väntat sin grupp tillsammans med Iain Douglas. Den andra gruppen vann BK Kärnans Roland Bengtsson, Werner Heidenreich och Gert Olsson före sina klubbkamrater Jonny Patron, Yngve Evaldsson och Håkan Berg.
Varbergs Hasse Svensson, Mats Peterson och Timo Lager slutade sist i sin grupp på lördagen, men var som pånyttfödda på söndagen och slog både lag Löwbeer och laget från Knuff och tog sig därmed till final som poolettor.
Löwbeers lag slog Tyringes Janson/Janson/Elander och gick därmed också vidare.
I den andra poolen blev det de båda Kärnan-favoriterna från gårdagen som lade beslag på finalplatserna.


Landegren, Hedengren och Sjöström - solklara segrare från Boo.

Boo och La Boule Joyeuse mesta vinnarna i Gävle
Flest lag möttes i Gävle. Boo SK:s Klas Hedengren, Dennis Landegren och Markel Sjöström vann sin grupp på lördagen och sin pool på söndagen och blev solklara finalister.
Hemmaklubbens Rolf Raumer, Mats Nordqvist och Karl-Gustav Lindblom gjorde på samma sätt.


Raumer, Nordqvist och Lindblom försvarade hemmaklubbens heder.

Den tredje gruppvinnaren, Stockholmstrion Leif Eriksson, Sven Sandin och Lee Ekström, fick lite problem på söndagen och poolsegern gick till ett annat Stockholmsgäng – Erikssons klubbkamrater från Boulero: Kenneth Marell, Arne Kemvall och Erik Friberg. Eriksson och kompani tog sig ändå vidare till finalspelet som pooltvåor.
I den fjärde och sista poolen vann förra EM-spelarna Håkan Engman och Leif Bäckström, tillsammans med Mariakamraten Kamel Bouro.
Göran Ekroth, Kjell Mattsson och Bengt-Åke ”Bågen” Håkansson, Boo SK, gick också vidare, och den sista finalplatsen vann 018:s Sten-Åke Henricsson, Anders Löfgreen och Urban Trygg efter en mycket jämn batalj med Hofors trippellag. Därmed slogs också den sista damspelaren som hade chans att nå finalspelet ut.

Solklar Stockholmsdominans
Av de femton finalisterna kommer alltså hela åtta från Stockholm. Och i Falkenbergs finalspel väntar ytterligare en Stockholmstrippel, i form av de regerande mästarna Dennis Duvenfelt och Bertil Adlivankin som i år får sällskap av klubbkamraten Pelle Wieveg, som ersätter fjolårsmästaren Lars Ekroth Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kampen om EM-platsen i Monaco har hårdnat. Den 12 juni avgörs den. I Falkenberg.

-----------------------------------------

Publicerad: 2016-05-24

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se