Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Ali med internationell sponsor

Landslagsspelaren Ali Abdi Aden har den senaste tiden varit ute på äventyr av olika slag. Som sponsrad spelare i Luxemburg, som instruktör på skola och som attraktion på firmafest.

Den belgiske världsmästaren i singel, Claudy Weibel, har startat ett eget klotmärke, Toro. Och detta fabrikat sponsrar numera ett antal spelare från olika länder. Däribland svenske Ali Abdi Aden.
Sponsringen innebär att Ali ska använda klot av rätt märke och, förutom när han spelar för landslaget eller i klubbundna tävlingar, Weibels kläder.
Utöver det får Ali delta i några tävlingar, där Weibel står för omkostnaderna.


Team Toro.

Elitspelare
En sådan deltog han i under april månad, då Weibel till Luxemburg bjudit in ett stort antal toppspelare från länderna i närheten för att spela dubbel.
Tävlingen spelades i fem ronder i något slags monradsystem.  Ali spelade tillsammans med den unge fransmannen Florian Martinez, RP Metz.
När det stod 8-6 i den sista matchen avslutade de båda den med fyra carreauer. Därmed hade paret vunnit alla sina fem möten. Det räckte ändå inte till mer än en femteplats.
– Det var jättehäftigt. Kul att vara med och känna att man tillhör världseliten. Och jag är ganska stolt över att kunna representera Sverige och Norden, säger Ali om upplevelsen.
Han berättar att Weibel också var glad och stolt över ”sina” spelare. 


Instruktör
I början av maj blev Ali inbjuden till en skola i Bandhagen, där Mimi Bernström arbetar som lärare. Där fick han instruera en sjätteklass i hur man spelar boule petanque. Mimi hade berättat att ett landslagsproffs skulle komma och eleverna hade förberett affischer, fika, lotteri och teater. Ali fick egna säkerhetsvakter.


– De älskade det, berättar Ali, som häromdagen fick ett tack-kort från klassen.
– Skitroligt. Man blir så sjukt glad av söta människor, säger Ali, som ska försöka se till att klassen får komma till Boulebar, där han arbetar, för att göra något slags avslutning.


Showartist
Två veckor senare var det dags att fira magasinet Filters femtionde nummer. Redaktionen bjöd in till fest på Musikaliska i Stockholm och Ali, som varit omslagspojke i ett av tidningens nummer, utmanade andra gäster på boule.– Det var jättelyckat. Affischer satt överallt, på mig mest. De hade byggt en gigantisk utomhusbar och intill den blev det en lång kö med folk som ville utmana mig.
Gästerna spelade med dubbelt så många klot som Ali, så det blev mest show. Några vann prenumerationer.
– De var lyckliga.


Ali firar att Filter fyller femtio. Foto: Særún Norén.

Publicerad: 2016-06-09

Senast uppdaterad: 2016-06-09

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se