Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Årets EM-lag

Här är spelarna som representerar Sverige vid EM i Monaco: Janne Johansson (Tjust PC), Hannu Kolehmainen (Skatås BK) och Thomas Callderyd (Gothenburg Boule Bangers).

Stefan Landells dröm slog in. Fagersjöspelaren drömde natten innan han for till landslagskvalet i Falkenberg att laget från Göteborg och Småland mötte Maria i finalen och vann. Så blev det också.

Det segrande laget förlorade inga matcher under söndagen. Värre var det under lördagen, då de fick kämpa in i det sista för att ta sig vidare till söndagens spel.
- Jag var glad bara över att vi gick vidare till i dag, säger Janne Johansson, som bor i Jönköping men spelar för Tjust PC.
De båda göteborgarna i laget brast ut i ett samstämmigt "Gött!" när segern var bärgad.

Finalspelet var påtagligt präglat av nerver, vilket inte är så svårt att förstå med tanke på att en EM-plats i Monaco stod på spel. Framför allt läggarna hade problem. Och då kunde vinnarlaget dra fördel av att ha två skyttar i uppställningen.
I mötet med La Boule Joyeuse - Rolf Raumer Mats Nordqvist och Karl-Gustav Lindblom - var spelet egentligen betydligt bättre.
Nu får trion fundera över vem de vill ha med sig som fjärde spelare till EM, den 18-20 oktober.
- Jag kan knappt tro att det är sant. Det kommer att ta en stund att fatta vad det är som har hänt, säger Thomas Callderyd.


Publicerad: 2016-06-12

Senast uppdaterad: 2016-06-12

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se