Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Seriespelet startar för Strand och de andra

Det är dags för avkast i det allsvenska seriespelet igen. Elitserierna håller till i Växjö och i den öppna klassen är Coccinelle och Sibirien som vanligt favoriter. Kan det också vara dags för BK Strand?

Förra året var det Coccinelle PC som vann elitserien. Halmstad Petank vann grundserien och slutade tvåa i slutspelet med fem poäng. Lika många hade Lindome och Sibirien.
När årets seriespel inleds nu i helgen hör Malmöklubben Coccinelle och stockholmarna i Sibirien som vanligt till de främsta förhandsfavoriterna. Lindome har goda möjligheter att blanda sig i leken igen, medan Halmstad har tappat flera av sina toppspelare och beviljats nedflyttning till division ett.

Kanske skulle BK Strand Hjo i deras ställe kunna bli laget som är med och gör upp om slutsegern? Jimmy Löf, en av de spelare som lämnat Halmstad och istället har gått till just BK Strand, är visserligen inte med under helgen.
– Det är lite synd, för han är ju en väldigt bra boulespelare, kommenterar klubbkamraten Patric Larsson – den enda landslagsspelaren i BK Strand.
Men BK Strand har inlett säsongen väl. De kämpade fint i Svenska Cupen och har sedan gjort bra ifrån sig i stortävlingar som Lindomespelen och Nordic Petanque Weekend.
– Annars så åker vi med ett bra så lag vi kan åka med, säger Patric.
I truppen ingår, utöver Patric själv, Jörgen Jensen, Adam Jonsson, Johan Skagerlund, Roger Söder, Mia Wallman och Ulf Wallman.
– Vi börjar väl få ihop lagen mer och mer. Med Johan som kommit tillbaka till oss och Jimmy, som jag aldrig har spelat med tidigare. Roger och Walle synkar bra och Johan och jag synkar bra. Så nu gäller det att hitta rätt tredjespelare till de båda paren, kan man säga.

 
Patric Larsson ingår också i landslagstruppen.

Patric tror, som många andra, att Coccinelle och Sibirien är givna i slutstriden.
– Sen är det ganska många som kommer strax bakom. Det är vi och Lindome, Ronneby är också alltid starka, tycker jag. Sedan vet man aldrig med Le Petit Knäred – om de får med sig sina gamla rävar kan de också vara farliga.
– Åstorp och Sörbyängen är kanske mer beroende av att få spelare att orka hela helgen – de har nog inte lika breda trupper.
Patric säger att de regerande mästarna i Coccinelle PC inte är något spöke för BK Strand.
– Det är snarare stockholmsklubbarna vi brukar få problem med. Alla spelar ju på olika sätt – vissa är mer aggressiva och andra lägger mer. Det är väl olika vilket motstånd som passar en helt enkelt.
Strand själva spelar gärna aggressivt.
– Får vi vårt attackspel att fungera kör vi nog gärna på det, säger Patric.

Än så länge verkar Patric inte ha siktet inställt på seriesegern.
– Det gäller ju att bli bland de sex som tar sig till slutspelet till att börja med. Sedan att få till någonting där. Nu har vi elva omgångar på oss att hitta två riktigt bra uppställningar. Med reserver naturligtvis. Alla ingår i laget – också de på bänken. Jag tror att man måste ha en lagkänsla för att vinna.

Följ resultaten i samtliga divisioner via SBF Online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2016-06-17

Senast uppdaterad: 2016-06-17

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se