Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Världens härligaste boulefestival presenterar sig

Om en månad kommer kloten att smälla ordentligt i Rålambshovsparken i Stockholm när La Majonnaise 2016 går av stapeln den 29-31 juli. Arrangören sätter ribban högt och beskriver arrangemanget som världens härligaste boulefestival.

Arrangörer är TED Pétanque (Jesper Skult och Robin Johansson med kollegor) i samarbete med Boulebar och Boulebarstore.se, ett rutinerat arrangörsgäng. Tävlingen arrangeras nämligen för 17:e året och viljan att utveckla och utvecklas är en viktig ingrediens.

I år är till exempel fredagens öppna singel ersatt av en Masters Singeltävling för 12 speciellt inbjudna spelare som gör upp på centrecourt med livekommentering. Fyra spelare går vidare till semifinal och final som avgörs på lördagen och där det hägrande förstapriset är 10 000 kronor. För de som är eller blir spelsugna så arrangeras en dubbeltävling parallellt på fredagen.Det finns plats för 80 lag i trippel där 40 lag redan är anmälda och 10 lagplatser reserverade för internationella gäster. I dubblarna på fredagen och lördagen finns det plats för 64 lag.

Arrangören lyfter faktumet att det som vanligt kommer att vara ett blandat gäng deltagare där många är nybörjarlag vilket skapar en skön dynamik. Förra året spelade 27 av 106 trippellag sin första tävling, förhoppningsvis fick de blodad tand och drar med sig nya till årets upplaga.

Anmälan görs via www.register.lamajo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller på plats senast 30 sekunder innan spelstart om det finns platser kvar. In och anmäl er på direkten!

Något alldeles extra är att Belgiska världsmästarna Michel Van Campenhout, Dede Lozano och Claudy Weibel kommer! Det är utöver detta många internationella lag är på g där den svenska utmanaren Ali Abdi Aden rekryterar ett internationellt lag av rang och självklart siktar på segern.

Regerande mästare är Stefan Berglund, Christian och Jerry Karlsson som 2015 vann finalen med 13-12 mot Kenneth Öttenius, Tove Naess och Johan Eisersjö efter att ha legat under med 3-11.

Michel Van Campenhout (Belgisk världsmästare) delar flest antal segrar i trippeln (4) med Amal Moufid och Kader Chamill som vann de fyra första åren. I den spektakulära skyttetävlingen så är Claudy Weibel bäst med fyra segrar. I singel så är det Claudy och Jonas Jacobsen som bägge vunnit två gånger vardera.

Just årets Tanca Skytte ser arrangören fram mot lite extra och lockar med en extremt fin prispott. Den som kvalar med mest poäng får 5000 kronor, 20 000 kronor i första pris till den som vinner slutspelet och även 3000 kronor till den som slår världsrekordet (67p innehålls av Dylan Rocher).Framgångsrecept som skickas med till andra arrangörer är att nyttja centrala vackra spelplatser, fräsch centrecourt och grym livekommentering. Just den trevliga spelplatsen är en av anledningarna att delta i tävlingen och utöver den finns det chans att möta en världsmästare, uppleva en fantastisk atmosfär, massa mys och boule.

För den som inte själv ska spela så rekommenderas ett besök för att se världsstjärnor som Belgiska världsmästarna bl.a. med regerande singelvärldsmästaren Claudy Weibel, engageras av live-kommentering från en galen fantastisk kommentator (Niklas Marklund) och hänga vid centrecourtens härliga läktare, digga live-musik och njuta av magisk baguette Merguez.

Mer information om La Majonnaise 2016
Facebook: https://www.facebook.com/LaMajonnaise Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Instagram: @lamajonnaise Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Hemsida: www.lamajo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med länk till registrering av lag: www.register.lamajo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Publicerad: 2016-06-29

Senast uppdaterad: 2016-06-29

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se