Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Varbergs Strandcup enligt tradition!

null

Som en av medlemmarna i arrangerande Kulknappen skulle jag vilja säga att mycket av 2016 års Strandcup var ungefär som det brukar: växlande väder med sol och regn om vartannat, god stämning och glada boulespelare. Fuktiga nedtrampade banor gjorde läggspelet chansartat och mestadels svårt. Skyttarna hade också problem med längden.

Till årets upplaga av Varbergs Strandcup hade arrangerande Kulknappen försäkrat sig om stora reservytor på de nya och breddade grusgångarna omedelbart söder om fästningen.

Dagen före den egentliga Strandcupen sattes ett nytt rekord i deltagarantal i Företagscupen där över 70 lag ställde upp. I övrigt gick deltagarantalet totalt ner marginellt, mest i den öppna trippeln där många starka lag från Stockholm och övriga landet saknades. Kanske skrämdes de bort av SMHI:s prognoser eller lockades de av fotbolls-EM eller Marseillaisen? Vem vet?

 

Torsdag
Reservbanorna kom bara till användning vid torsdagens V60 dubbel, Kjells Minne, som två veckor före tävling hade 164 lag anmälda. 142 lag kom till start och segrare blev något oväntat Agneta Ljungberg-Bengtsson och Kenneth Bengtsson, Höganäs BK. De, liksom tvåorna Birgitta och Sune Blad från Landvetter, vann alla sex matcherna.

Fredag
Den nationella trippeln i V55 vanns av Christer Lilja KÄR (?), Gert Olsson KÄR och Eslövs Claus Sjöholm.
När denna tävling hade kommit till kvartsfinalerna påbörjades propaganda-tävlingen ”Kvällsmixen”. Vid midnatt stod Anza Chaimoon och Henrik Hugosson som segrare.

Lördag
Strandcupens huvudtävling var som vanligt den internationella trippeln. Tyvärr var det internationella inslaget tunt men några spelare från Finland, Norge och Holland hade hittat hit och givetvis vår förbundskapten Le Dantec.
Det blev stundtals bra och spännande matcher i den utdragna tävlingen. Speciellt spännande blev matchen mellan landslaget (Simon Åkesson, Thomas Wiede och Anders Csapo) och Team KTK (Jessica Johansson, Joachim Andersson och Richard Nilsson). De senare vände ett underläge på 1-9 till 12-9 som sedan blev 12-12. Team KTK drog det längsta strået och i finalen körde de över det trötta överraskningslaget Seija Vaarala, Arto Stenberg (Finland) och Andreas Jakobsson, Boulebangers.

Söndag
Avslutningsdagen lockade sammanlagt 104 dubbellag. Roligt att damdubbeln drog fler lag än på länge.
Damdubbeln vanns av Lisa Köhalmi, Boulegetingarna, och Nina Roth, Åstorp medan BK Strands Jimmy Löf och Johan Skagerlund stod som segrare i den öppna dubbeln.

Nästa år tar vi nya tag och håller traditionen vid liv- välkomna tillbaka och tack för i år!

VARBERGS STRANDCUP, BREDD-ELIT-TRADITION 

Mats Peterson, Kulknappen

Publicerad: 2016-07-08

Senast uppdaterad: 2016-07-08

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se