Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Också Kärnan försvarade mixguld

Anita Rasmusson och Jonny Patron från Helsingborgsklubben Kärnan försvarade sitt SM-guld i mixdubbel. Finalen i deras V55-klass blev, precis som den öppna klassens, en spännande och välspelad historia.

Jörgen Jensen och Eva-Lena Malm från BK Strand hade spelat en långdragen semifinal i V55-klassen, men höll länge stånd mot de regerande mästarna från BK Kärnan - Anita Rasmusson och Jonny Patron - som dock till slut kunde vinna med 13-9.

Då hade V65-finalen varit avgjord sedan länge. Anitas och Jonnys klubbkamrater, Inger och Ove Löfgren, hade inte en chans mot gårdagskvällens mästare i mixtrippel, Varbergs Mats Peterson, och hans partner Inger Nygren, som snabbt gjorde slut på finalmatchen, 13-0.

I den öppna klassen mötte Marie Nord och Patric Larsson från BK Strand Pia Terestchenko och Leo Brood-Björk, Boo SK, i en final som böljade fram och tillbaka. Boo hade ledningen med 6-2 när Hjoklubbens spelare klippte till med ett paket. Men det kändes som om båda lagen skulle kunna ta hem mästartiteln ända fram till dess att matchen var avgjord.
Boo tog tillbaka ledningen vid ställningen 10-9, innan BK Strand tog över den på nytt: 12-10. I det läget sköt Patric Larsson plötsligt en dubbelbom, samtidigt som Marie hade missat ett lägg. Patric visade stor kyla när han kompenserade genom att skjuta lillen död och få en ny runda. I vilken BK Strand kunde avgöra.
De svenska mästarna i mixdubbel heter alltså Marie Nord och Patric Larsson.

Publicerad: 2016-07-20

Senast uppdaterad: 2016-07-20

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se