Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Singelguld till skyttemästarna

Singelfinalerna under Svenska Mästerskapen slutade med att de båda redan korade mästarskyttarna Rickard Nilsson och Noon Geffenblad tog hem guldmedaljerna.

Rickard Nilsson, Coccinelle PC, Malmö, hade redan före SM-finalen i singel spelat hem ett SM-guld i precisionsskytte och ett i mixtrippel. Nu ställdes han mot sin lagkamrat från detta trippellag, Joachim Andersson, i finalen. Och det blev Rickard som tog kommandot i matchen, även om Joachim inte ville ge upp. Han stod emot hela vägen fram till nio poäng innan Rickard kunde spela hem den trettonde.


Rickard Nilsson är också svensk mästare i både singel och skytte.

– Hur mysko som helst, svarar Rickard på frågan om hur det känns att möta sin lagkamrat i en SM-final.
Det kan man förstå, med tanke på att Joachim och Rickard varit ett framgångsrikt radarpar (eller radartrio – tillsammans med Jessica Johansson) i många år vid det här laget.
Blir man lika sugen på att vinna SM-guldet under sådana omständigheter?
– Ännu mer! Svarar den flerfaldige svenske mästaren.


Rickard ger klubbkamraten Joachim Andersson en kram efter att ha slagit honom i SM-finalen.

Damfinalen blev en ren repris på skyttefinalen från SM-veckan i Norrköping. Jennifer Andersson-Persson, Sundsvall, ställdes mot Noon Geffenblad, Sibirien CP, som kom direkt ifrån en mycket välspelad semifinal mot Linn Callderyd, Gothenburg Boule Bangers.
Finalen blev lika välspelad – och fick ett mycket dramatiskt slut. Det blev Jennifer som kom att föra matchen – gissningsvis mycket sugen på revansch. Hon hade ledningen större delen av vägen fram till 12-8.


I det läget hade Jennifer en fin poängkula på plats när Noon stod med omgångens sista klot i hand och gjorde en klockren carreau en place.
Två rundor senare stod det 12-12. Noon lade då en fantastiskt fin första kula, som Jennifer sköt bort. Men Noon lade in en nästan lika fin kula igen och Jennifer lyckades aldrig lägga bättre. Återigen tvingades hon se sig besegrad av Noon Geffenblad, som i år går från klarhet till klarhet och är dubbel svensk mästare. (Än så länge – hon kommer också att stå i semifinal i kvällens trippeltävling.)


Hela prispallen i V55-klassens Singel-SM, med mästaren Christer Jansson tvåa från vänster.

I V55-klassens finalspel tappade Simon Cohen en hyfsat övertygande ledning och förlorade med 11-13 mästartiteln till Christer Jansson, Boden. Och i V65-klassen vann Boråsaren Kjell Petersen, Kronängs IF, ett säkert SM-guld sedan han besegrat Hällesåkers Rolf Hermansson i finalen.


Kjell Petersen är svensk mästare i V65-klassen.

I juniorsingeln tog sig Nobel-spelaren Kamille Benthien överraskande till final, där hon hade ett mycket fint publikstöd från hemmaklacken. Det räckte ändå inte riktigt hela vägen mot Oppbogas Mikael Bartoft som tog hem mästartiteln.


Kamille Benthien skrällde i juniorsingeln.

Hans klubbkamrat Sebastian Kallionpää vann den yngre juniorklassens final mot Sörbyängens Lucas Rudin och miniormästare blev Oliver Thorell, Trix, sedan han besegrat Lucas bror Adam i den finalen.

Oliver Thorell.

Sebastian Kallionpää.

Mikael Bartoft.

Publicerad: 2016-07-22

Senast uppdaterad: 2016-07-22

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se