Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Juniorernas EM-lag

Juniorernas lag i årets EM kommer att bestå av två Sörbyängare och två Bangers. Ivar Liljegren, Lucas Rudin, Linn Callderyd och Robert Ulfsson åker i oktober till Monaco för att försvara de svenska färgerna.

Juniorlandslagets förbundskapten Jimmie Olsen förklarar att han valt att satsa på fyra lagspelare, som är goda vänner i grunden och kommer att kunna dra åt samma håll.
– Linn övertygade ju ordentligt nu under SM genom att ta sig till två semifinaler i seniorernas damklass. I både trippel och singel – det var verkligen inte illa, säger förbundskaptenen.
Även Ivar Liljegren är en spelare som imponerat på Jimmie under veckan i Malmö.
– Hans lugna och fina förstalägg är en riktig tillgång. Och han har ett fint skott som han kan plocka fram oavsett vad det står i en match. Han är kylig och har mycket erfarenhet, säger han.

Att Robert Ulfsson, som också var med i fjolårets VM-lag, ingår i årets mästerskapslag kommer nog inte att överraska många.
– Han är väl den som har övertygat mest under året och är i mina ögon den bästa mittspelaren – han är bra på både läggspel och skytte, säger Jimmie.
Också Lucas fanns, trots sin ringa ålder – han fyllde fjorton i år, med i laget som förra året åkte till VM i Bangkok.
– Han är Sveriges största talang. Att han sköt 44 poäng nu under SM och dessutom tog en bronsmedalj i den öppna klassens SM-skytte är tydliga bevis.
Lucas blir också den som under EM kommer att representera Sverige i precisionsskyttet.

Jimmie är mycket nöjd med sin laguttagning.
– Alla fyra spelarna kan både lägga och skjuta och skulle kunna spela på vilken position som helst, så vi kommer att ha mängder av alternativa uppställningar. Det är också spelare som sällan blir för nervösa och som snarare kan ta fram det lilla extra när det gäller.
Gäller gör det den 28-30 oktober, då Junior-EM spelas i Monaco.

Publicerad: 2016-07-25

Senast uppdaterad: 2016-07-25

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se