Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Trippelt guld till Noon

Det blev ett tredje SM-guld för Sibiriens Noon Geffenblad. När trippeln avgjordes stod hon tillsammans med klubbkamraterna Camilla Csapó och Ingrid Wahlbin som svensk mästare i damklassen. Boo SK, Maria BK och Fjädern PC vann också varsin titel.

Precis som under singelspelet ställdes Noon i semifinalen mot Linn Callderyd, Gothenburg Boule Bangers. Den här gången tillsammans med deras respektive klubbkamrater. Noon spelade tillsammans med Camilla Csapó och Ingrid Wahlbin, medan Linn spelade tillsammans med sin mamma Ann Callderyd och U23-spelaren Saga Wahlberg.
Bangers kunde denna gång inte bjuda riktigt samma motsånd och Sibirien vann med 13-4.


Malmöderby i semifinal
I den andra semifinalen tampades de båda Malmöklubbarna Coccinelle PC och La Boule d’Or med varandra. Linda Bengtsson, Kjerstin Hjelm och Elisabet Larsson representerade den förstnämnda klubben och Lynn Ljungberg, Eva Carlsson och Anette Ramm-Ericson den sistnämnda.
Det blev Coccinelle som drog det längsta strået, spelade ut La Boule d’Or med 13-6 och tog sig vidare till finalen mot Stockholmsklubben Sibirien. Där sibirierna övertygade och vann med 13-3. Ytterligare ett SM-guld till Sibirien och årets tredje för Noon Geffenblad, alltså.


Boo vann öppna klassen
Redan innan dess hade den öppna finalen avgjorts. Den gick mellan BK Strands Jonas Strende, Ulf Wallman och Roger Söder, som i sin semifinal slagit ut Coccinelles Mikael Trechera, Freddie Tapper och Jonas Jacobsen, samt Leo Brood-Björk, Erik Lööf-Ekström och Ali Abdi Aden, Boo SK.
Stockholmstrion hade haft en tuff väg fram till finalen. I kvartsfinalen vann de med minsta möjliga marginal, 13-12, över en annan Stockholmstrio – Sibiriens Anders Csapó, Albin Plantin och Thomas Wiede. I semifinalen blev vinstmarginalen lika liten.


IFK Goteboule imponerade
Där ställdes de överraskande nog mot IFK Goteboules Stefan Falk, Sebastian Patron och Tove Orrbeck.
När man väl i semifinalen fick se Toves fantastiska skytte var man måhända inte längre lika överraskad. Hennes manliga medspelare gjorde också riktigt bra ifrån sig – och det var Göteborgslaget som förde matchen mot stockholmarna. Men mot slutet lät de motståndarna komma ikapp. Och vid ställningen 12-12 missade göteborgarna ett par klot för mycket, så att Boo SK kunde sno åt sig finalplatsen.
Väl där visade de med all önskvärd tydlighet att de inte tänkte ge sig med mindre än ett SM-guld. Strandspelarna hade inte en chans och Boo vann med 13-0.


Malmöseger i V65-klassen
I V65-klassen blev det hemmaseger för ännu en Malmöklubb. Björn Andersson, Per-Olle Andersson och Anders Neroth, från Fjädern Boule Club, besegrade Gävles Rolf Bonäs, Vivianne Simpson och Tommy Åberg, La Boule Joyeuse med 13-5. Dessförinnan hade malmöiterna slagit den rutinerade Stockholmstrippeln Lee Ekström, Håkan Nordenstein och Sven Sandin, Fagersjö PS.


Stockholmsmöte i V55-finalen
Den jämnaste finalen blev den i V55-klassen, där ytterligare två Stockholmstripplar mötte varandra. Klas Hedengren, Kjell Mattsson och Markel Sjöström, Boo SK, samt Iain Douglas, Åke Löwbeer och Simon Cohen, Maria BK.
Maria tog ledningen med 6-1, men Boo gick ikapp och förbi: 6-7. Ett par rundor senare resulterade ett taktiskt misstag från Boo-spelarnas sida emellertid att Maria vid ställningen 8-7 kunde spela hem en fempoängare och SM-guldet.


Två trippelguld till Sörbyängen
Tidigare under dagen hade ungdomsklasserna avgjorts. Örebroföreningen Sörbyängens BK säkrade ännu ett guld genom Ivar Liljegren, Fride Olsén och Lucas Rudin, som i finalen besegrade Douglas Gren, Sebastian Kallionpää och Tim Duvenfelt.
Finalen i den yngre juniorklassen blev en ren Sörbyängen-uppgörelse, där Frida Brage, Emelie Csapó och Emmeli Rudin drog de längsta stråna och i miniorklassen vann Landskronaklubben West Winds Andi Gjomakaj, Vincent Weidmar och Caspian Weidmar en knapp seger över ytterligare ett Sörbylag – Olle Eriksson, Filip Larsson och Adam Rudin.


Publicerad: 2016-07-25

Senast uppdaterad: 2016-07-25

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se