Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Malmös mästerskap blev härligt

Naturligtvis var 2016 års Boule-SM inte felfritt. Men det övergripande intrycket är ändå att det var ovanligt lyckat. Det är sällan så få missnöjesyttringar har hörts under veckan då de svenska mästerskapen avgörs.

Ska man ändå kritisera någonting skulle jag, som så ofta, nämna priserna i restaurangen. Jag är övertygad om att den i slutänden hade tjänat på att sänka dem. Hundra kronor för en lunch (inklusive mineralvatten och kaffe) är inte rimligt. Inte om man betänker att så stora delar av besökarna är familjer eller par som ska stanna där sju dagar i sträck – och antagligen gladeligen hade intagit såväl luncher som middagar i restaurangtältet varje dag – om priserna var de rätta.
Å andra sidan var maten ovanligt god. Och det fanns ovanligt många valmöjligheter för de boulespelare som vill eller måste äta någonting annat än kött. Och för det förtjänar restaurangen en eloge.


Kanske skulle restaurangen fått fler besökare med lägre priser? Foto: Mikael Wigsten, Malmö stad.

Lite onödigt långa blev köerna till cafévagnarna också, lite onödigt ofta. Och det var som vanligt jobbigt trångt på banorna under några av poolspelen.
Slutligen skulle jag vilja hemsöka de skånska insekter som bet några av oss så att fötter och ben värkte och svullnade upp till främmande storlek. Begriper fortfarande inte vad det var för små ondsinta varelser.

Inget av detta kan dock överskugga det faktum att hela veckan blev ordentligt angenäm. Vädret spelar visserligen sin beskärda del för att åstadkomma den känslan. Men också en hel del andra saker.
Spelområdet inte minst. Jag tror aldrig att jag har sett ett bättre SM-område. Helt sammanhållet och överblickbart, nära till vattnet. Dessutom med riktigt bra banor.
Banorna på fotbollsplanen var inte fullt så enkla som kunde tyckas vara vid en första anblick och framför allt erbjöds ypperlig variation när lagen flyttade in på ridbaneområdet.
Förbundskapten David Le Dantec var mycket nöjd och hoppas att SM:s centercourt alltid ser ut på ett likartat sätt i framtiden.


Foto: Mikael Wigsten, Malmö stad.

För den som följde spelet erbjöds många riktigt goda boulematcher, men det råder knappast någon tvekan om att årets SM-spelare är Noon Geffenblad, Sibirien, och Rickard Nilsson, Coccinelle.
Lucas Rudin, med tre guld i juniorklassen, Åke Löwbeer och Simon Cohen i V55-klassen samt Mats Peterson i V65-klassen, med två guld vardera, förtjänar också ett omnämnande.


Foto: Mikael Wigsten, Malmö stad.

Sjukvårdstältet erbjöd suverän service, inklusive massage. Ett sådant borde vi ha på varje framtida SM.
Suverän service erbjöds som vanligt också av tävlingsledning och sekretariat. Och domare, som inte ska glömmas bort i sammanhanget.
Det fanns gott om toaletter och möjligheter att fylla på sina vattenflaskor.
Speakern, Martin Lampell, och Herman Thorell, som tog över under finalpassens matcher, gjorde ett utmärkt jobb. Musiken som spelades verkar ha fallit alla på läppen – kanske på grund av att den spelades på alldeles rätt volym.
Att miniorer och juniorer bjöds på glass efter avslutat spel var också ett genidrag i värmen.


Foto: Mikael Wigsten, Malmö stad.

Malmö Bouleallians, som ligger bakom arrangemanget och har vidtagit alla de mängder förberedelser som behöver vidtas för att få en så lyckosam vecka till stånd, ska ha stort beröm.
Inte minst dess ordförande Chalot Tannie Thomsen, som dagligen var först på plats och sist hem och som syntes göra allt från att städa toaletter till att dela ut priser.
Tack!
Och på återseende?


Foto: Mikael Wigsten, Malmö stad.

Glöm inte att de närmaste dagarna fylla i SM-enkäten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., för att kunna göra framtida SM ännu bättre!

Publicerad: 2016-07-26

Senast uppdaterad: 2016-07-26

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se