Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Åtta spelare till U23-EM

Till U23-EM, i månadsskiftet september/oktober, åker: Thor Andreas Hjelm, William Silfverberg, Tobias Svensson, Simon Åkesson, Emma Bergström, Rebecka Bergström, Moa Kallionpää och Saga Wahlberg. Därmed är alla höstens mästerskapslag uttagna.

Jimmie Olsen har tagit ut lagen till årets U23-EM, som spelas den 30 september – 2 oktober i Torrelavega, Spanien. Herrlaget är sig hyfsat likt i jämförelse med förra året. Tre av de spelare som då tävlade i Torrelavega, där första etappen av mästerskapet då gick, är med även nu.
Den som inte fanns med då, men gör det nu, är Thor Andreas Hjelm.
– Thor har övertygat mycket i år och varit långt fram i många tävlingar, säger Jimmie.
Det är ingen speciellt överraskande uttagning.
– Alla vet vilka de här spelarna är, de syns hela tiden, som förbundskaptenen själv säger.
– Simon är utan tvekan den bästa skytten i åldersklassen, Wille är i dagsläget framför allt en trygg läggare och Tobbe är väldigt stabil, kylig i alla lägen, fortsätter han.

Damlaget, däremot, är alldeles nytt. Även om Rebecka Bergström var med och vann EM-brons när damernas seniorlag spelade i Belgien för fyra år sedan och även om också hennes syster Emma på den tiden emellanåt syntes i landslagsdress.
– Det är riktigt kul att de har fått tillbaka suget. De har lite rutin och det kan vara bra för de andra att luta sig med. Exempelvis var de båda med – och spelade riktigt fint – när vi var med Halmstad Petank i Belgien och spelade Europacupen 2012, säger Jimmie.
– Moa Kallionpää är skolad i Oppboga och har spelat bra. Hon är värd att få en chans. Hon är bara 18 år och någon vi kan bygga vidare på inför framtiden.
Lika ung är Saga Wahlberg.
– Hon övertygade när hon fick chansen att följa med damlandslaget till Hedebo. Dessutom gjorde hon bra ifrån sig i Skytte-SM och är väl den av damspelarna som övertygat mest hittills i år, säger Jimmie. 

Sara Lindelöf kommer att coacha damerna under EM och åker med två av dem – Saga och Moa – till den nationella tävlingen Wendes Open där de tävlar med juniorlandslagets Linn Callderyd den första helgen i augusti.
Samtidigt spelar U23-herrarna den internationella tävlingen i Travemünde, där Jimmie Olsen också kommer att finnas.

Publicerad: 2016-07-30

Senast uppdaterad: 2016-07-30

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se