Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Dennis med i EM-laget

Hannu Kolehmainen, Janne Johansson och Thomas Callderyd vann landslagskvalet och åker till Veteran-EM. Nu står det klart att Dennis Duvenfelt blir det svenska landslagets fjärde spelare i Monaco.

Segrarna i landslagskvalet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. representerar Sverige i Veteran-EM, som i år spelas i Monaco den 18-20 oktober. Hannu Kolehmainen (Skatås BK), Janne Johansson (Tjust PC) och Thomas Callderyd (Gothenburg Boule Bangers) vann.
Det segrande laget får också i uppgift att, i samråd med SBF, utse en fjärde spelare att ingå i EM-laget. Och den utvalde den här gången är Dennis Duvenfelt (Boulero).
– Det känns fantastiskt bra att ha blivit utvald av Hannu, Thomas och Janne. Överväldigande, säger Dennis.
– Dennis kommer att passa in i laget. Han är lugn, trevlig och en allroundspelare, säger Janne.
Hannu fyller i:
– Dennis är alltid trevlig att möta. Ödmjuk och rutinerad. Han kommer förmodligen att stötta laget på bästa tänkbara sätt.

Med på resan följer också den tvåfaldige svenske mästaren Mats Peterson, som delegationsledare och coach.
– Vi åker väl ner för att vinna. Men en plats i kvartsfinal och allt efter det sitter väl inte fel, det heller, säger han.
Thomas Callderyd:
– Fyra spelare som i bästa stund är i Sverigetopp och en coach som kan språket och har kunskaper om allt inom boule – det gäller bara att få allt att stämma för alla några dagar i oktober så kan det här bli riktigt kul.

Publicerad: 2016-08-02

Senast uppdaterad: 2016-08-02

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se