Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Viktiga möten över hela landet

I helgen tampas det över hela landet om viktiga placeringar i allsvenskans olika serier. Det är nu det kommer att avgöras vilka sex föreningar som deltar i elitseriernas slutspel och vilka som direkt blir upp- eller nedflyttade.

Av de tolv lagen i elitserien får bara hälften vara med och slåss om segern i slutspelet den 10-11 september.
I den öppna klassen ser det före helgens sammandrag bäst ut för de obesegrade klubbarna Coccinelle och Lindome medan det kan bli svårare för Le Petit, Åstorp och de båda Stockholmsföreningarna Boulero och Boo.
Men det handlar inte heller bara om att säkra slutspelsplatser – det gäller också att undvika de båda lägsta placeringarna och nedflyttning till division 1. Lagen som slutar på nionde och tionde får spela kvalspel i september för att avgöra huruvida de får behålla sina platser i den högsta divisionen eller inte. Då möter de lagen som slutar på plats två och tre i division 1.  Segrarna där blir direktuppflyttade till elitserien.

Kärnan nära en plats i elitserien
Med andra ord gäller det för Helsingborgsklubben Kärnan att fortsätta hålla motståndet bakom sig. De leder för närvarande Söderettan och har hela fyra poäng mer än tvåan.
I den norra divisionen är det jämnare och kampen om direktuppflyttningen kan bli stenhård. Sundsvall och Svärdsjö har båda åtta poäng och kanske är det hela beroende på hur matcherna dem emellan slutar, i helgens allra sista möte.

Mycket jämnt hos veteranerna
Veteranelitserien avgörs, precis som den öppna motsvarigheten, i Borås. Det är mycket jämnt i toppen, där BK Kärnan och Boo SK ligger med elva poäng vardera, men också kring slutspelsstrecket – alla har fortfarande möjlighet att nå slutspelet i september och vilka det blir är en i högsta grad öppen historia.
I bottenstriden behöver Varbergs BK Kulknappen och Quatre Boules, Malmö, samla på sig betydligt fler poäng än den enda de för ögonblicket har om de ska undvika kommande månads kval. 

Liveresultat 
Bortsett från Borås spelas det under helgen seriespel på förbundsnivå i Falkenberg, Stockholm och Västerås. Dessutom distriktsserier på en hel massa andra orter.
Resultaten kan man följa via SBF Online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där tabellerna ska uppdateras löpande.

Publicerad: 2016-08-12

Senast uppdaterad: 2016-08-12

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se