Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sverige med när Dam-EM avgörs

Inför EM:s finaldag är Sverige kvar i både lagturneringen och i precisionsskyttet. Det blir kvartsfinal mot Italien, som Sverige besegrat redan tidigare i turneringen, och Jessica Johansson skjuter semifinal mot Sarah Huntley, England.

Klockan halv nio startar kvartsfinalerna i årets EM. Sverige möter Italien och vinnaren där möter segraren i mötet mellan Frankrike och Slovenien. De båda andra kvartsfinalerna spelas mellan Österrike-Schweiz samt Spanien-Tjeckien.

Efter grundspelet hade Sverige bara förlorat en enda match, mot Frankrike. Och där tog svenskarna ändå elva poäng, mot laget som fram till dess tappat sex poäng på fyra matcher.
Sverige placerades i samma åttondelspool som Österrike, Ungern och Norge och slog Norge tämligen komfortabelt i första matchen.
Men mot ett storspelande Österrike fick svenskarna problem och nådde inte alls sin tidigare nivå. Därmed tog Österrike hand om platsen som pooletta och Sverige fick på nytt möta Norge, som under tiden hade slagit Ungern.
Det svenska spelet var fortfarande svajigt – plötslig befann sig det svenska laget under verklig press och efter en hel dag i den mycket varma arenan är det lätt att bli mör – men precis som i matchen före spelade Tove Orrbeck stabilt och gjorde flera fantastiskt viktiga klot.
Och även om det tog lite längre tid än vad som kanske var alldeles nödvändigt var segern mot de norska grannarna aldrig riktigt hotad.

Att det danska laget förlorade sin åttondelspool mot Italien och Schweiz var en ledsam överraskning. Även Polen, som efter första dagen rankades som startfältets andra bästa lag, åkte ut i åttondelspoolen.

Det svenska laget bevisade redan under första dagen att de har kapacitet att slå vilket annat EM-lag som helst, stämningen i truppen är mycket god och det italienska lag som de nu ska möta i kvartsfinal har de redan lyckats slå – trots att italienarna då spelade ett mycket svåröverträffat läggspel.

Semifinalerna spelas direkt efter kvartsfinalerna och finalen startar klockan fyra.

Jessica Johansson har också tagit sig vidare till semifinal i skyttet, tillsammans med den regerande världsmästaren Yolanda Matarranz från Spanien, Frankrikes Cindy Peyrot och Englands Sarah Huntley.
EM-ledningen ville först att Spanien och Frankrike inte skulle kunna drabba samman förrän i finalen och att Jessica i sin semifinal skulle möta Peyrot, men sedan den svenska delegationschefen påpekat att reglerna nog sade något annat står det klart att Jessica möter Huntley – och kanske också att det i viss mån kan ha stört de båda toppnationerna…

I dag avgörs Dam-EM 2016.

Publicerad: 2016-09-11

Senast uppdaterad: 2016-09-11

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se