Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nu startar de svenska lagen U23-EM

U23-EM pågår under helgen i Torrelavega, i norra Spanien. Damer och herrar spelar samtidigt i varsin klass. Förbundskapten Jimmie Olsen har goda förhoppningar för Sveriges del.

Efter en lite tumultartad flygtur, där den svenska delegationsledaren, Kerstin Hjelm, inte fick följa med resten av truppen från Amsterdam – eftersom flygbolaget hade överbokat planet – har alla till slut landat på plats.
Förbundskapten Jimmie Olsen, assisterande förbundskapten Sara Lindelöf och de åtta spelarna – Emma Bergström, Rebecka Bergström, Moa Kallionpää, Saga Wahlberg, Thor Andreas Hjelm, William Silfverberg, Tobias Svensson och Simon Åkesson – fick följa med sina respektive planerade flyg. 

Alla går vidare
På fredagsmorgonen inleds Europamästerskapet med fyra omgångars schweizisk monrad samt precisionsskyttets första kvalificeringsomgång. På lördagen fortsätter det med åttondelspooler och återkval och på söndagen avgörs det hela.
Eftersom det är 16 lag i herrklassen och 12 i damklassen kommer det schweiziska grundspelet bara att fungera som ett sätt att ranka lagen och en möjlighet att skaffa sig en bättre position i åttondelspoolerna – samtliga lag går vidare till lördagens spel.

Tror på kvartsfinal
Förbundskapten Jimmie Olsen menade före avresan att de svenska chanserna bör vara ganska goda.
– Herrarna bör kunna ta sig till kvartsfinal åtminstone. Damlaget har också möjlighet att göra det.
Jimmie berättar om hur otroligt bra Tobias Svensson och Simon Åkesson spelade vid den internationella tävlingen i Travemünde i augusti, där de slog ut de tvåfaldigt regerande tyska mästarna ur dubbeltävlingen.  Och fyller på med att Thor Hjelm skötte sig mycket bra vid en annan internationell tävling samma månad – Köpenhamn Open.
– Och vad Wille kan vet vi.
Wille åkte till Spanien en vecka före de andra, på familjesemester.
– Han verkar ha tränat på bra där nere, säger förbundskaptenen, som hållit kontakten med honom under tiden.

Också i damlaget, som Sara Lindelöf kommer att coacha under mästerskapet, finns rutin.
Rebecka Bergström var med och spelade Dam-EM i seniorklassen 2012 och både hon och hennes syster var med och spelade Europacupen på den tiden då de spelade för Halmstad Petank.
– Och Saga är en tuff spelare som gjorde ett bra SM i år. Hon fegar aldrig ur och kommer att vara till stor nytta för laget, säger Jimmie.
– Moa är också duktig och kommer nu att få värdefulla erfarenheter från ett internationellt mästerskap.

Svåra banor kan vara fördel
Vad som händer efter den eventuella kvartsfinalen vill Jimmie inte spekulera i på förhand.
Att det finns andra favoritlag – i form av Frankrike och Italien (med stjärnspelaren Diego Rizzi) – råder det ingen tvekan om.
– Allt är ju också beroende av exempelvis hur banorna är. Jag tror att det kan vara en fördel för oss om det är svårskjutet – Simon skjuter alltid på järnet i alla fall.

Resultatrapporter kommer på vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2016-09-30

Senast uppdaterad: 2016-09-30

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se