Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Veteranernas cupfinalister

Finalisterna i veteranernas upplagor av Svenska Cupen spelade förra helgen till sig sina platser och det står klart vilka lag som gör upp om slutsegern den sista helgen i oktober.

Förra helgen spelades det boule på högsta nivå – på många olika åldersnivåer.  Juniorerna spelade PBJC i Stockholm, U23-landslagen spelade EM i Spanien och runtomkring i Sverige spelade veteranklasserna kvalomgångarna i Svenska Cupen.

Luleå vann på hemmaplan
Av de tre V55-lag som möttes i Luleå skulle ett ta sig till final. Hemmalaget slog Boden med 4-1 i första mötet. Sedan Boden slagit Piteå med samma siffror stod det klart att Luleå till och med kunde förlora det avslutande mötet mot Piteå med 2-3 och ändå ta sig till final. Men Luleå vann också det avslutande mötet och var solklara gruppsegrare.

Två skånska finalister
I Tyringe stod två platser på spel.
Kärnan, Höganäs och Lillens Vänner gjorde upp om den ena. Sedan både Kärnan och Lillens Vänner besegrat Höganäs med 4-1 blev det ett direkt avgörande möte dem emellan. Som slutade 3-2 till Kärnan och Helsingborgsklubben var därmed klar för finalspelet i Uppsala.
I den andra gruppen spelades gruppfinalen mellan Trelleborg och Quatre Boules, som hängt av Mataki i sina inledande matcher. Quatre Boules vann och tog Malmö till finalspelet.

Hemmaseger också i Borås
I Borås spelades det under två dagar. Skatås, Kronäng och Bonbon var tydligt klara för fortsatt spel under söndagen. Lejonkulan vann kampen mot BK Strand och tog sig också vidare till söndagsspelet. I den sista trelagsgruppen slog Hällesåker Borås PS, som slog Boule von Platen, som slog Hällesåker. Alla med 3-2 dessutom. Det blev alltså klotskillnaden som avgjorde att Borås och von Platen fick spela vidare medan Hällesåker åkte ut.

På söndagen blev det inga segrar alls för Boule von Platen som först förlorade mot Skatås och sedan mot Lejonkulan. Matchen om finalspelsplatsen vann göteborgarna i Skatås med 4-1.
Borås, däremot, besegrade Kronäng med 4-1, ställdes i den avgörande matchen om finalplatsen mot Skövdes Bonbon, förlorade de båda tripplarna – men vann samtliga dubblar och knep platsen i Uppsala.

Boulero överlägsna i Gävle
Också i Gefle Boulecenter pågick spelet hela helgen. Fem lag möttes i en grupp, där de två bäst placerade skulle ta sig vidare till finalspelet i Uppsala.
Efter lördagens spel var Stockholmsklubben Boulero obesegrad och hade tagit sex poäng av sex möjliga.
Boulesjevikerna var helt utan poäng medan de övriga tre – Fagersjö, 018 och hemmaklubben La Boule Joyeuse – hade en vinst vardera.

På söndagen spelade Boulesjevikerna hem sin första seger och förpassade Fagersjö till jumboplatsen. La Boule Joyeuse och 018 vann ett möte vardera, och eftersom mötet dem emellan vanns av LBJ blir det dåvarande hemmalaget som tar den andra finalplatsen bakom Boulero, medan Uppsala får klara sig utan hemmalag under finalspelet.

Som alltså äger rum den 29-30 oktober i Uppsala Boule och Bollhall.
Då lägger sig också de regerande mästarna i Boo SK i leken.

Uppsalas heder försvaras i V65-klassen
I V65-klassens finalspel blir det i alla fall representation från hemstaden. 018 vann kvalspelet i Svealand. Och också i denna klass deltar Luleå BK och Boo SK, som segrare i Norra Sverige respektive Stockholm. Fjädern, Bonbon, Varberg, Lejonkulan vann de resterande kvalomgångarna.

Göteborgs- och Bohusläns Bouleförbund lyckades nämligen aldrig genomföra något kvalspel, så finalhelgen får klara sig utan representanter därifrån.
Istället kommer platsen att gå till Tyringe Boulegetingarna, som slutade på andra plats i Sydsvenska Bouleförbundets kvalspel – det kvalspel som hade flest deltagare.

Publicerad: 2016-10-14

Senast uppdaterad: 2016-10-14

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se