Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Ett riktigt lag i Junior-EM

Efter en mottagning hos Prins Albert II kan Junior-EM nu inledas på allvar. Precisionsskyttet startar klockan halv fem på torsdagseftermiddagen och trippelspelet klockan åtta på fredagsmorgonen. Det svenska laget är ett riktigt sådant.

Juniorlagets EM-tur startade redan på tisdagen då Linn Callderyd, Ivar Liljegren, Lucas Rudin och Robert Ulfsson tillsammans med förbundskapten Jimmie Olsen och delegationsledare Pontus Thuresson värmde upp på Boulebar i Malmö.
På onsdagen bar det av till Monaco och där har truppen alltså nu på torsdagsmorgonen varit och hälsat på hans höghet prins Albert II i dennes palats.

Lucas skjuter på torsdagen
Klockan halv fem drar precisionsskyttet, där Lucas Rudin representerar Sverige, igång. En skytt från vart och ett av de 21 landslagen skjuter en serie och de fyra bästa går till kvartsfinal. Hör man inte till dem får man en ny chans i morgon kväll, klockan 17:30.

Innan dess har fyra av de fem matcherna i det schweiziska grundspelet avklarats. Då handlar det alltså om trippelspelet, som startar redan klockan åtta på morgonen.

"Känns jättebra"
När den femte matchen har spelats, framåt halv elva på lördagsförmiddagen, står det klart vilka tolv lag som får går vidare till EM:s åttondelspooler och vilka som går till Nationernas Cup.
– Vårt första delmål är att ta oss till åttondel och sedan vidare till kvart, säger förbundskapten Jimmie Olsen.
Han har haft tät kontakt med juniorerna inför mästerskapet och har mycket positiva känslor inför mästerskapet.
– Jag har pratat ganska mycket med dem och det känns jättebra. De verkar vara i form och det är spelare som drar jämnt och är positiva. Det är ett riktigt lag, helt enkelt.
– Det kan nog bli riktigt bra det här.

Arrangörerna sänder live på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och vi rapporterar i möjligaste mån via vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2016-10-27

Senast uppdaterad: 2016-10-27

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se