Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Från Veteran-EM till Svenska Cupen

Den här helgen avgörs Svenska Cupen Veteran – i både V55- och V65-klassen. I V55-klassen kommer de regerande mästarna i Boo SK att utmanas av bland andra två landslagsspelare som förra veckan tävlade tillsammans i Monaco.

En pratstund med Dennis Duvenfelt fredagen före finalspelets start handlar oundvikligen en del om europamästerskapet som var. Och inte bara om klotfusket – även om det, föga förvånande, också kommer på tal.
– Vilken historia…! Det är så märkligt att man fuskar som 55-plusare i de här sammanhangen.
– Och vi vinner brons. Men med en lite fadd smak i munnen. Man vet ju inte vad som hade kunnat hända om vi fått spela semifinal och man får ju inte så många chanser att spela på de här scenerna. Så man är allt lite lack på honom, säger Dennis på tydlig stockholmska.

"Underbar upplevelse" svår att släppa
Men det var inte bara den delen av historien som var fantastisk. Dennis berättar entusiastiskt om spelområdet och arrangemanget, om lyxen i Monte Carlo och – inte minst – om sina lagkamrater.
– Sedan de frågade mig om jag ville vara med har allting bara klickat. Vi har haft kul och spelat bra. Det var en bra sammansättning – vi är riktiga kämpar allihop.
Att EM-resan inte är någonting Dennis kommer att släppa i första taget är inte svårt att förstå.

Siktar på pallplats
Men i helgen är det inte landslaget, utan klubblaget, som gäller. Dennis klubb, Boulero SSK, är en av fyra seedade. Om seedningen håller kommer de tillsammans med BK Kärnan att gå vidare från sin grupp till söndagens semifinaler. De båda andra klubbar som har chansen att ändra på den saken är Luleå BK och Borås PS.
– Jag måste erkänna att jag vet väldigt lite om Borås, men om Kärnan kommer med sina bästa killar och tjejer har de ett jättebra lag, säger Dennis.
– Men jag sticker inte under stol med att en semifinal står på vår lista, så att säga.

Frieberg en underskattad favorit
Favoriter är Boo SK, regerande mästare i Svenska Cupen och årets segrare i Veteranelitserien.
– Det är dem som alla ska slå, som Dennis säger.
– Vi har mött dem två år på raken och båda gångerna har vi förlorat med 3-2 och 13-12 i en avgörande match.
Något som Dennis förstås vill ändra på. Och möjligheterna finns.
– Vi har lyckats bra med veteranerna i år, så vi ska nog ha lite respekt med oss – det tror jag. Vi har bra och rutinerade spelare. Erik Frieberg, som är underskattad, har till exempel varit jättebra i år.

Vänner för livet, rivaler på banan
I den andra lördagsgruppen finns inte bara Boo. Det gör också La Boule Joyeuse, Gävle, Quatre Boules, Malmö, samt Skatås, Göteborg, där Dennis lagkamrat från Veteran-EM, Hannu Kolehmainen, är med.
Förra veckan spelade de tillsammans i Monaco, i helgen konkurrerar de i Uppsala. Men det är ingenting som kommer att kännas konstigt.
– Det är det som är så häftigt med lagspel – det är alltid kul och man vill alltid vinna, säger Dennis.
– Så om vi möts kommer vi i alla fall att vara rivaler, Hannu och jag.
– Det är synd att de andra två inte är med också. Det är ju fantastiskt med landslagskvalet och med en sådan här EM-resa, att man träffar nya människor som blir goda vänner för livet.
– Men i morgon är det en ny dag och när vi står där kommer vi att vara laddade och göra allt för att vinna.

Resultaten från de båda finalspelen kan man följa här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2016-10-28

Senast uppdaterad: 2016-10-28

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se