Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Båda svenskarna till kvartsfinal i EM

Sveriges representanter vid Singel-EM i Halmstad, Jessica Johansson och Rickard Nilsson, har båda tagit sig vidare till kvartsfinal. Jessica var i åttondelspoolen bara ett klot ifrån att besegra den regerande singelvärldsmästaren Yolanda Matarranz.

Jessica Johansson var i åttondelspoolen bara ett klot ifrån att besegra den regerande singelvärldsmästaren Yolanda Matarranz från Spanien. Men förlorade med 12-13 och missade därmed chansen att ta sig till kvartsfinal som pooletta.


Singelvärldsmästaren Yolanda Matarranz. Foto: Jac Verheul.

Efter att därefter ha slagit ut Hollands Sandy Rikkers stod det klart att hon ändå tagit sig till kvartsfinal. Där hon istället får möta en pooletta – en av de andra favoriterna, Frankrikes Audrey Bandiera.


Audrey Bandiera, Frankrike. Foto: Jac Verheul.

Som det inte är omöjligt att slå. Det bevisade till exempel Cajsa Qvarnström vid förra årets U23-EM.


Rickard Nilsson. Foto: Jac Verheul.

Rickard Nilsson hade lagt beslag på rankinglistans tredjeplats efter det fem omgångar långa grundspelet. Han slog bland andra Spaniens Juan Marin samt  Österrikes Alberto Hinojosa och förlorade bara mot holländaren Kees Koogje, efter att ha tappat vad som såg ut som en säker ledning med 10-3 till 10-13.
Koogje blev grundspelets enda obesegrade spelare, sedan han i den sista av de fem matcherna besegrat storfavoriten Henri Lacroix från Frankrike.


Kees Koogje är tillsammans med Yolanda Matarranz de enda obesegrade spelarna i Singel-EM. Foto: Jac Verheul.

Efter en ny förlust, mot Tysklands Raphael Gharany, tog sig även Rickard vidare som pooltvåa och kommer i morgon bitti att ställas mot belgaren Jérémy Pardoen.
Med tanke på att Sveriges förbundskapten är bosatt i Belgien och känner Pardoen väl kan Rickard säkerligen få många värdefulla råd inför den kvartsfinalen.


Jérémy Pardoen. Foto: Jac Verheul.

Belgien, Schweiz och Frankrike har också båda sina spelare kvar i spel inför kvartsfinalerna. Vilket innebär att storfavoriten bland herrarna, Henri Lacroix, finns med i morgon – precis som damernas dito, Yolanda Matarranz.
Varken Rickard eller Jessica kan stöta på dem förrän i en eventuell final. Om Rickard vinner sin kvartsfinal i morgon är det troligt att han får en ny chans att besegra Kees Koogje. Jessica kommer att möta vinnaren i mötet mellan Belgiens Natachsa Kazmierczak och Tjeckiens Hana Šrubařová.

Följ Singel-EM live på plats i Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., via Webb-TV Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Resultat, program Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och annan info finns på våra EM-sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2016-11-05

Senast uppdaterad: 2016-11-05

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se