Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

EM-favoriterna höll - silver och brons till Sverige

De båda stora förhandsfavoriterna – Spaniens Yolanda Matarranz och Frankrikes Henri Lacroix – höll hela vägen fram till guldet. Men för Sverige blev det blev medaljer av alla andra valörer när Jessica Johansson tog silver och Rickard Nilsson brons.

Spaniens Yolanda Matarranz blev den enda spelare som gick helt obesegrad genom tidernas första Singel-EM. Sveriges Jessica Johansson var bara ett klot ifrån att slå henne – i åttondelspoolen.


Jessica rådde inte på singelvärldsmästaren Yolanda Matarranz, men vann silver. Foto: Jac Verheul.

När Jessica väl nådde finalen blev det inte lika många poäng och spelet var inte i närheten av den höga nivå som krävts för att ta Jessica den svåra vägen dit. Längs vilken hon bland andra besegrade fransyskan Audrey Bandiera och Hollands Sandy Rikkers.


Henri Lacroix är herrarnas första europamästare i singel. Foto: Jac Verheul.

Herrarnas final bjöd inte heller på den bländande kamp man kunde ha hoppats. Den franske singelmästaren och åttafaldige världsmästaren Henri Lacroix var överlägsen. Schweizaren Patrick Emile tog inte vara på många av de chanser han fick och spelade inte lika väl som då han i semifinalen slog ut Rickard Nilsson, som därmed blev bronsmedaljör.


Herrarnas proispall: Silvermedaljören Patrick Emile, mästaren Henri Lacroix och bronsmedaljörerna Raphael Gharany, Tyskland, och Rickard Nilsson, Sverige.

Dubbla medaljer till Sverige, alltså.
Singel-EM i Halmstad kan inte betraktas som något annat än lyckat.

Utförligare rapporter följer.

Se resultat och annat på våra EM-sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som också kommer att fyllas på ytterligare under morgondagen.

Publicerad: 2016-11-06

Senast uppdaterad: 2016-11-06

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se