Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sverige vidare i VM

Sverige slutade på övre halvan efter grundspelet och är vidare i Herr-VM. Det svenska laget rankas som det tjugonde, av 48, efter de fem grundspelsmatcherna. Därmed får de fortsätta att spela i VM, som fortsätter på lördagsmorgonen.

– Djävligt coolt!
Det är vad Rickard Nilsson svarar när man frågar hur det var att möta Madagaskar i ett VM på deras hemmaplan, inför en publik på över tusen – kanske tvåtusen – personer, som för ett liv för ännu fler. De buar och hurrar om vartannat och det gäller att inte låta sig provoceras, eller bli för nervös när man möter den enorma ljudkulissen.
– Jag har spelat boule i 27 år och aldrig varit med om någonting liknande, fortsätter Rickard.

Det blev tyvärr en förlust mot Madagaskar. Och eftersom Sverige redan hade förlorat mot Danmark – och bara slagit Kongo – behövdes det då ytterligare två segrar.
Och det blev det alltså. Efter ordentligt kämpande, mot först Israel och sedan Polen.
Sverige hamnade i underläge i båda matcherna, men lyckades vända det under den tillåtna övertiden, har nått det första målet för detta VM och ska nu spela åttondelspool i VM klockan sju på lördagsmorgonen, svensk tid.

Vilka motståndare det blir då vet vi ännu inte. Men mycket talar för att vi kommer att hamna i samma pool som Frankrike – och det är hyfsat troligt att Kongo blir det tredje laget. I så fall är det ett returmöte mot Kongo som väntas i morgondagens första match, klockan sju.
Det kan också bli Monaco och Frankrike – eller Kambodja och Kongo.
Av de 24 länder som är kvar i VM-turneringen kommer hela tio ifrån Afrika. Elva är från Europa och tre frånAsien.
Matcherna – oavsett vilka det blir – ska man kunna följa på vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Laget har under den långa och tuffa dagen svarat för en rejäl kämpainsats. Som vi får berätta mer om när vi inte är i ett lika akut behov av sömn.

Publicerad: 2016-12-02

Senast uppdaterad: 2016-12-03

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se