Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Klotfuskaren Mohr avstängd från landslaget på livstid

Det tyska petanqueförbundet, DPV, har nu beslutat att stänga av klotfuskaren Klaus Mohr från landslaget på livstid. Mohr kan inte heller lösa någon tävlingslicens förrän den 1 september 2021.

Den tyske förbundsordföranden, Peter Blumenröther, meddelar i en skrivelse att det fem personer starka disciplinorganet har stängt av Klaus Mohr, som under Veteran-EM i Monaco i höstas ertappades med att spela med ett manipulerat klot Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., från allt tävlingsspel till och med den 31 augusti 2021.

Dessutom stängs Mohr av på livstid ifrån det tyska landslaget. 


Foto: Jean-Luc Fuentes.

Mohr har själv erkänt att han spelat med ett manipulerat klot och den tyska förbundsstyrelsen utgår ifrån att han då var medveten om att han gjorde det. Styrelsen ville egentligen dra in Mohrs licens under sex-tio år, men den oberoende disciplinnämnden, som leds av en advokat eller en domare, konstaterade att det franska förbundet förordar en avstängning under fyra år för den som spelat med manipulerade klot och ansåg därmed att en sexårig avstängning var oproportionerlig. Inte minst när en livslång avstängning från landslaget lagts till straffet. 

Beslutet kan inte omprövas, men Mohr har möjlighet att vända sig till en civilrättslig instans. Blumenröther tror emellertid inte att någon sådan skulle åta sig fallet.

Det tyska förbundet har också tagit tillbaka den hedersnål det tidigare delat ut till den trettonfaldige tyska mästaren.

Mer om klotfusket här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2017-01-13

Senast uppdaterad: 2017-01-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se